gemeente Steenbergen | Zelf een locatie kiezen

Artikel Zelf een locatie kiezen

Naast de optie om in één van onze 3 vaste trouwlocaties te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan, is het mogelijk om in onze gemeente een eigen gekozen locatie aan te vragen. De aanvraag moet uiterlijk 3 maanden vóór de gewenste datum van uw huwelijk/partnerschap worden ingeleverd bij de gemeente. Na ontvangst wordt door de gemeente gekeken of de locatie geschikt is voor de ceremonie.

De volgende zaken zijn hierbij voor u van belang:

  • Extra kosten die gemaakt worden omdat de locatie gehuurd moet worden, zijn voor uw eigen rekening. Deze kosten moet u rechtstreeks aan de verhuurder van het pand betalen, zonder tussenkomst van de gemeente.
  • U bent zelf aansprakelijk voor eventuele schade.
  • De beheerder moet de locatie openstellen op het moment van de ceremonie. Wanneer om een of andere reden de locatie niet toegankelijk is op het moment van de ceremonie, dan is de gemeente daarvoor niet aansprakelijk te stellen.
  • Er wordt een contract opgemaakt waarin o.a. bovenstaande zaken vastgelegd worden. De partijen in dat contract zijn: de gemeente Steenbergen, het (bruids)paar en de beheerder/eigenaar van de locatie.

Procedure

Als u een keuze voor een bepaalde locatie heeft gemaakt, kunt u een verzoek tot aanwijzing van de locatie indienen.
De tijden waarop huwelijken/partnerschappen plaats kunnen vinden, zijn vastgelegd in ons reglement Burgerlijke Stand. U kunt  informatie krijgen over de tijden waarop een huwelijk/partnerschap in onze gemeente kan worden voltrokken.

Vermeld alstublieft uw contactgegevens in de aanvraag, dan nemen wij contact met u op voor het bespreken van uw aanvraag.  

Naast het aanvraagformulier voor een huwelijk/partnerschap op locatie moet ook ingeleverd worden het door u en de eigenaar/beheerder van de locatie ondertekende contract en de ingevulde checklist. Daarnaast moet u ook inleveren de melding voorgenomen huwelijk/partnerschap. Na goedkeuring van de locatie en ontvangst van de melding voorgenomen huwelijk/partnerschap met bijbehorende bijlagen wordt definitief de boeking gemaakt van uw huwelijksceremonie.

Informatie:

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om te trouwen op locatie in onze gemeente? Belt u dan met 14 0167.