gemeente Steenbergen | Afvalpas

Artikel Afvalpas

Heef elk huishouden in onze gemeente een afvalpas?

De afvalpas hoort bij de woning. Deze is nodig om de restafvalcontainer te openen. En om toegang te krijgen tot de milieustraat (Van Andelstraat 6 Steenbergen).

Heeft u nog geen afvalpas?

Dan kunt u er een aanvragen. Stuur hiervoor een mail naar info@gemeente-steenbergen.nl met daarin uw naam en adres. De pas wordt na enkele dagen opgestuurd. Let op: een nieuwe pas kost € 10.

Lukt het niet om met uw afvalpas de ondergrondse container te openen?

Controleer hier of het gaat om een container waarvan het nummer aan uw pas is gekoppeld. Heeft u de pas enkele seconden tegen het schermpje op de container gehouden? Als de container na deze controles niet opengaat, krijgt u de melding 'onbekende pas' te zien op het scherm. Stuur in dit geval een mail naar info@gemeente-steenbergen.nl met daarin uw naam en adres. En het verzoek voor een nieuwe afvalpas. Een nieuwe pas wordt na enkele dagen opgestuurd. Let op: als de pas stuk is, kost een vervangende pas € 10.

Ik verhuis binnenkort. Kan ik mijn afvalpas meenemen naar mijn nieuwe adres?

Nee, de afvalpas hoort bij de woning. Wij vragen u de afvalpas achter te laten in uw oude woning.

Ik ben verhuisd. Waarom ligt er in mijn nieuwe woning geen afvalpas?

U kunt een nieuwe afvalpas aanvragen. Stuur hiervoor een mailtje naar info@gemeente-steenbergen.nl met daarin uw naam en adres. En het verzoek voor een nieuwe pas door uw verhuizing. De pas wordt na enkele dagen opgestuurd. Let op: een nieuwe pas kost € 10.

Wat doe ik als de ondergrondse container vol is?

Bel dan naar 140167. Dat mag ook 's avonds en in het weekend. U krijgt dan het calamiteitennummer dat u kunt bellen. Een buitendienstmedewerker komt u vervolgens helpen.