Artikel Afval

Samen gaan we voor minder afval!

In de gemeente Steenbergen willen we in 2020 nog maar maximaal 100 kilo restafval per inwoner hebben en 75% van ons afval gescheiden inzamelen. Dit is de landelijke inzet op het gebied van afval, die wij van harte ondersteunen. Om dit doel te bereiken halen we de grondstoffen op aan huis en staan er ondergrondse containers voor restafval in de wijk.

Storingen en bijplaatsingen

Storing aan de ondergrondse container bij u in de buurt? Meld het via 14 0167 of via ons meldsysteem.

Ziet u vuilniszakken naast de container staan? Meld dit ook bij ons via 14 0167 of via ons meldsysteem. Dagelijks is een speciaal team bezig met bijplaatsingen op te ruimen, te voorkomen en hierop te handhaven.

Vragen

Heeft u vragen over omgekeerd inzamelen? Brengt u uw afval liever naar een andere ondergrondse container? Mail het dan naar info@gemeente-steenbergen.nl

Heeft u vragen over afval scheiden? Onze afvalcoaches helpen u graag! Ze kunnen u alles vertellen over herbruikbare grondstoffen. Ook kijken zij graag met u mee hoe u nu binnen- en buitenshuis het afval zo goed mogelijk (en makkelijk!) kunt scheiden. Vindt u het fijn om een keer in gesprek te gaan? Bel dan naar 14 0167 of mail naar info@gemeente-steenbergen.nl

Locatie ondergrondse containers en afvalpas

In de gemeente Steenbergen staan ruim 130 ondergrondse container. Er is er dus altijd wel eentje te vinden in uw buurt. De meeste ondergrondse containers zijn inmiddels geplaatst, de locaties hiervan vindt u op onze kaart. Voor de toegang tot de ondergrondse restafvalcontainer bij u in de buurt heeft u een afvalpas ontvangen. Met deze afvalpas kunt u de ondergrondse restafvalcontainer(s) openen die aan u is toegewezen. Wilt u toch nog liever aan een andere container toegewezen worden of heeft u vragen over de afvalpas? Stuur dan een email naar info@gemeente-steenbergen.nl.

Bent u op zoek naar openbare containers zoals glas- en textielcontainer bij u in de buurt? Ook deze vindt u op onze kaart.

Inzamelroute

Aangepast ophaalschema afval containers

Op dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag) wordt de PMD route niet gereden. De PMD (Plastic verpakkingsafval, metalen verpakkingen (blik) en drankenkartons) containers worden op vrijdag 8 mei geleegd. Wij vragen u deze vóór 07:30 uur buiten te zetten!

Benieuwd wanneer uw container geleegd wordt? Kijk dan op de inzamelroute of op de kaart. Hier kunt u zien wanneer de containers voor Plastic verpakkingsafval, Metalen verpakkingen (blik) en Drankenkartons (PMD) en Groente- fruit en tuinafval (GFT) worden leeggehaald. De container voor Restafval in het buitengebied heeft drie verschillende ophaalroutes die niet op de kaart staan (Uitgebreide informatie inzamelroutes restafval buitengebied).

Container wisselen

De GFT (mini)container aan huis mag u maximaal 1x per jaar (gratis) wisselen van inhoud. U kunt dit aanvragen via 140167 of info@gemeente-steenbergen.nl.

Indien je een restafvalcontainer aan huis hebt, mag u deze maximaal 1x per jaar (gratis wisselen) van inhoud. Van de kleine minicontainers van 140 liter zijn enkel tweedehands exemplaren beschikbaar. De ledigingsfrequentie voor een kleine container verschilt niet, dit blijft 1x per 4 weken.

Containers voor Plastic verpakkingsafval, Metalen verpakkingen (blik) en Drankenkartons en voor Oud papieren karton zijn enkel verkrijgbaar in 240 liter (groot). De afvalstoffenheffing is gebaseerd op één- of meerpersoons huishoudens en verandert niet bij het wisselen van een container.

Afval- en grondstoffenwijzer

Waar moet nu wat? Welk afval kan hergebruikt worden? Wat breng in naar de milieustraat? Klik op de onderstaande soorten afval voor alle informatie over het afval scheiden in onze gemeente.

 1. Containers voor grondstoffen aan huis
 2. Groente-, tuin- en fruitafval
 3. Oud papier en karton
 4. Plastic verpakkingsafval, Metalen verpakkingen (blik) en drankenkartons (PMD) zie ook Huishoudelijk afval inzamelen
 5. Restafval
 6. Grof tuinafval
 7. Textiel
 8. Grof huishoudelijk afval
 9. Glas
 10. Elektrische en electronische apparatuur
 11. Klein chemisch afval
 12. Vetinzameling
 13. Asbest
 14. Herbruikbaar huisraad
 15. Milieustraat
 16. Gratis compost

Afvalstoffenheffing

Onze afvalstoffenheffing is gebaseerd op basis van één of meerpersoonshuishoudens. Voor de vaststelling van de gezinssamenstelling hanteren we als peildatum 1 januari 2020. Bij een verhuizing hanteren we het moment van inschrijving in het BRP (Basisregistratie Persoongegevens). Meer informatie over afvalstoffenheffing.