gemeente Steenbergen | Algemene informatie

Artikel Algemene informatie

U kunt gebruikmaken van de digitale afvalkalender en de afvalapp

Hier vindt u alle informatie over uw afval. In de afvalkalender ziet u bijvoorbeeld wanneer u het afval aan de weg kunt zetten. In de afvalapp leest u meer informatie.

Wilt u liever een papieren afvalkalender?

Dat kan! U vraagt een papieren versie aan via info@gemeente-steenbergen.nl.
Of bel naar 14 067.

Is er een storing aan de ondergrondse container bij u in de buurt?

Meld het via 14 0167. Of via ons meldsysteem.

Ziet u vuilniszakken naast de container staan?

Meld dit ook bij ons via 14 0167. Of via ons meldsysteem. . Dagelijks is een speciaal team bezig met het opruimen van afval naast de containers. De gemeente probeert het afval zo veel mogelijk te voorkomen. Daarom handhaven wij ook.

Heeft u vragen over afval scheiden?

Onze afvalcoaches helpen u graag! Ze kunnen u alles vertellen over herbruikbare grondstoffen. Ook kijken zij graag met u mee hoe u nu binnen en buiten uw huis het afval zo goed mogelijk scheidt. Vindt u het fijn om een keer in gesprek te gaan? Bel dan naar 14 0167. Of mail naar info@gemeente-steenbergen.nl

Restafval containers

In de gemeente Steenbergen staan ruim 130 ondergrondse containers. Er is dus altijd wel eentje te vinden in uw buurt. Voor de toegang tot de ondergrondse restafvalcontainer bij u in de buurt heeft u een afvalpas gekregen. Met deze afvalpas kunt u de ondergrondse restafvalcontainers openen die gelinkt zijn aan uw afvalpas.

Wilt u toch liever uw afval naar een andere container brengen?

Of heeft u vragen over de afvalpas? Stuur dan een mail naar info@gemeente-steenbergen.nl

Bent u benieuwd wanneer uw container wordt geleegd?

Kijk dan op de pagina's inzamelroute 2023 (deze vindt u aan de rechterkant onder zie ook). Hier kunt u zien wanneer de containers voor Plastic verpakkingsafval, Metalen verpakkingen (blik), Drankenkartons (PMD) en Groente- fruit en tuinafval (GFT) worden leeggehaald

De container voor restafval in het buitengebied heeft 3 verschillende ophaalroutes

Klik op de link voor de routes van het buitengebied.  (Uitgebreide informatie inzamelroutes restafval buitengebied).

U mag de gft-container 1 keer per jaar wisselen

Bijvoorbeeld als uw container stuk is. Of als u een grotere/kleinere container wilt. Dit kunt u aanvragen via 14 0167. Of via info@gemeente-steenbergen.nl. Meer informatie over een container aanvragen. 

U mag de restafvalcontainer ook 1 keer per jaar wisselen

Heeft u een kleine container van 140 liter? Dan is de vervangende container tweedehands. Als u een kleine container heeft, mag u de container ook maar 1 keer per 4 weken legen. Net als bij grote containers.

De PMD en OPK-container is alleen verkrijgbaar in het grote formaat van 240 liter

De container voor Plastic verpakkingsafval, Metalen verpakkingen (blik) en Drankenkartons (PMD) en de container voor Oud Papier en Karton kunt u niet wisselen. Dit komt omdat de kleine containers gauw omvallen. En omdat de PMD- en OPK-containers maar 1 keer per maand worden geleegd.

Klik hieronder op de soorten afval voor alle informatie over het afval scheiden

Wij begrijpen dat u mogelijk vragen heeft. Waar moet nu wat? Welk afval kan hergebruikt worden? Wat breng ik naar de milieustraat? De antwoorden vindt u hier.

Klik hieronder op de soorten afval voor alle informatie over het afval scheiden

Wij begrijpen dat u mogelijk vragen heeft. Waar moet nu wat? Welk afval kan hergebruikt worden? Wat breng ik naar de milieustraat? De antwoorden vindt u hier.

Huishoudelijk afval inzamelen

Afval inleveren Milieustraat

      De hoogte van de afvalstoffenheffing ligt aan hoeveel mensen in uw huis wonen

      Bij de controle hiervan gebruiken we 1 januari 2022 als datum. Bent u verhuisd? Dan kijken we naar het moment dat u zich in het BRP (Basisregistratie Personen) heeft ingeschreven.  Meer informatie over afvalstoffenheffing.