gemeente Steenbergen | Wendy Tuns-Sala

Artikel Wendy Tuns-Sala

Foto babs Wendy Tuns-Sala

De trouwdag is helemaal van het bruidspaar! Op deze dag laten jullie zien wie je bent, hoe je in het leven staat en wat je belangrijk vindt. Jullie wensen zijn dan ook het enige wat telt. Je bepaalt zelf hoe je de dag wilt invullen, van begin tot eind. Wie wordt bijvoorbeeld de ambtenaar van de burgerlijke stand die jullie huwelijk mag voltrekken? Het ligt voor de hand dat je ook daarvoor iemand wilt kiezen die bij jullie past.

Mijn visie

Als ambtenaar geloof ik dat mijn bijdrage aan deze glorieuze dag bovenal een eerbetoon aan jullie liefde moet zijn. Wat ik daaronder versta? Ten eerste, maar dat spreekt vanzelf, kunnen jullie rekenen op mijn volledige inzet. Daarnaast wil ik geen kostbare tijd verspillen aan clichés – waarom de trouwring rond is en al die andere 'wijsheden' die je ongetwijfeld veel vaker hebt gehoord. Het is juist belangrijk om de ceremonie volledig af te stemmen op jullie eigen verhaal. Ik ben een voorstander van een ontspannen sfeer, waarin zeker ruimte is voor diepgang, maar ook voor een grapje. Trouwen mag dan een serieuze aangelegenheid zijn, het is niet de bedoeling dat het in formaliteiten verzandt...

Hoe gaan we te werk?

Het begint met een gesprek waarin we elkaar beter leren kennen. Daarbij zal ik jullie van alles vragen over het hoe en waarom van jullie verbintenis. Maar ik zal ook, met jullie toestemming, verschillende mensen uit jullie omgeving benaderen. Hoe hebben zij jullie liefde voor elkaar ervaren, wat waren de opmerkelijke momenten in jullie relatie? Dat alles verwerk ik vervolgens tot bijzondere woorden. Jullie laten lachen, luisteren, stralen, maar bovenal genieten op een van de mooiste dagen van jullie leven: daar streef ik naar!

Wie is trouwambtenaar Wendy Tuns?

Nu willen jullie ongetwijfeld ook meer van mij weten. Ik, Wendy Tuns-Sala, getrouwd, moeder van twee kinderen, beschouw mezelf als een levensgenieter met een gezonde dosis nuchterheid. Ik ben in mijn element als ik mét en voor mensen kan werken. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als zelfstandig uitvaartspreker. Tijdens uitvaartceremonies ervaar ik keer op keer hoe sterk de liefde een mens kan maken. Wat het betekent om een leven te delen in liefde.

Het is op basis van die ervaringen dat ik graag de stap naar buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand wilde maken. In deze rol mag ik getuige zijn van de liefde, van het begin van een leven samen en kan ik daarbij hopelijk iets betekenen.