gemeente Steenbergen | Leonie Kraan

Artikel Leonie Kraan

" ... en wat is daarop jouw antwoord?" foto Leonie Kraan

Nog even, en dan mogen jullie hierop een volmondig "ja" geven. Alvast gefeliciteerd!
Waarschijnlijk zijn jullie nu nog druk bezig invulling te geven aan deze onvergetelijke dag. Wat trek je aan? Kies je voor een thema? Een knallende DJ of een stijlvol strijkkwartet? En wie mogen jullie getuigen zijn? Het is allemaal aan jullie... dit wordt júllie dag. Sensationeel of juist mooi sereen.

En dan zijn er natuurlijk ook nog een aantal zaken die officieel geregeld moeten worden; het aanmelden van jullie trouwplannen bij de gemeente én het kiezen van een trouwambtenaar, oftewel een babs. En dan pas kom ik om de hoek kijken.
Als babs heb ik samen met mijn collega's de eer om jullie huwelijk te mogen voltrekken. Ik kan je vertellen, dat is ook voor ons heel bijzonder. Onderdeel uit te mogen maken van zo'n sprankelende dag, al is het maar voor even, dat is voelbaar, er hangt die dag echt iets in de lucht.

Om er voor te zorgen dat deze dag onvergetelijk wordt, mede dankzij een mooie warme ceremonie, beloof ook ik hierbij 'al mijn plichten te zullen vervullen'. Ik ga er alles aan doen om jullie huwelijk in een zo persoonlijk mogelijke sfeer te kunnen voltrekken. Dat doe ik door jullie in een uitgebreid gesprek zoveel mogelijk details te vragen over jullie relatie, hoe het zo heeft mogen komen, wat belangrijk voor jullie is, en ga zo maar door. Later betrek ik ook graag enkele dierbare vrienden of familieleden. Zodat het echt persoonlijk wordt. En verrassend. De perfecte bruiloft is namelijk een bruiloft die bij je past. Op alle fronten.

Naar aanleiding van ons kennismakingsgesprek, bij jullie thuis of op locatie, schrijf ik jullie eigen unieke verhaal. Een verhaal waarin júllie centraal staan. Een mooie mix van jullie verleden, heden en toekomst. Een verhaal over de Liefde...

Ten slotte stel ik mijzelf graag voor. Ook mijn naam begint met een hoofdletter L; Leonie Kraan, geboren te Utrecht, 12 jaar woonachtig in Brabant en tegenwoordig op het prachtige Goeree-Overflakkee....  Van alle markten thuis dus.  Ik ben de trotse moeder van drie opgroeiende kinderen, gelukkig in de liefde en ik mag mijzelf in het werkende leven ceremoniespreker noemen. Ik spreek ook op uitvaarten. Dat klinkt zwaar maar het is zo'n enorm dankbaar beroep. Families bijstaan in een kwetsbare periode. Levensverhalen schrijven. Het is zo fijn dat je juist dan iets voor een ander kunt betekenen. Daar doe ik het voor.
Mijn vrije tijd besteed ik graag aan reizen en hardlopen .. Santiago de Compostella, de New York City Marathon... ik houd wel van een uitdaging!

En wellicht is mijn volgende uitdaging jullie ceremonie tot iets sprankelends te maken...?