gemeente Steenbergen | Leonie Kraan

Artikel Leonie Kraan

foto Leonie Kraan

" ... en wat is daarop jouw antwoord?"

Nog even, en dan mogen jullie hier een volmondig "JA" op zeggen. Alvast gefeliciteerd! Maar tot die tijd is het vooral heel veel geregel. Een fotograaf, bloemen, styling, (live) muziek ... en ja, ook nog een babs! Oftewel, de trouwambtenaar!

Hoe mooi dat je bij de gemeente Steenbergen zelf een voorkeur mag aangeven. Maar hoe maak je de juiste keuze uit zo'n geweldig team aan trouwambtenaren? Heel eenvoudig! Door die babs te kiezen die het beste bij jullie past. De persoon bij wie jullie gelijk een klik voelen. Zo belangrijk voor de sfeer tijdens de ceremonie. En in dat kader stel ik mijzelf dan ook even voor;

Even voorstellen!

Mijn naam is Leonie Kraan en ik verzorg sinds 2019 huwelijken voor de gemeente Steenbergen. En dan het liefst met een persoonlijk tintje, ruimte voor die lach en die traan.
Om jullie verhaal te kunnen schrijven, kom ik altijd bij jullie thuis langs. Reken op een gesprek van ongeveer 1,5 uur. En als jullie getuigen daar ook een bijdrage aan willen leveren, dan maken we daar samen één mooi geheel van.

Wat ik daarnaast over mijzelf kan vertellen? Ik ben bekend met de Brabantse gezelligheid! De plek waar ik mijn studietijd heb doorgebracht, en mijn eerste werkervaring. Maar inmiddels woont deze Utrechtse alweer meer dan 20 jaar op het eiland Goeree-Overflakkee. Daar ben ik de trotse moeder geworden van drie kinderen, gelukkig in de liefde en mag ik mijzelf in het werkende leven ceremoniespreker noemen. Ik spreek ook op uitvaarten. Dat klinkt zwaar maar het is zo'n enorm dankbaar beroep. Families bijstaan in een kwetsbare periode. Levensverhalen schrijven. Het is zo fijn dat je juist dan iets voor een ander kunt betekenen. Daar doe ik het voor.
En ja, het maakt die balans met de trouwwereld wel extra mooi. Je even laten onderdompelen in die bubbel van vrolijke, genietende en geraakte mensen. Ook dat doet wat met mij. Nieuwe mensen ontmoeten, onderdeel uit mogen maken van één van de mooiste dagen van iemands leven. Hoe bijzonder als je dát mag doen.

Van 1 juni 2024 tot 7 oktober 2024 niet beschikbaar

In de periode van 1 juni 2024 tot 7 oktober 2024 is Leonie Kraan niet beschikbaar als trouwambtenaar.