gemeente Steenbergen | Jolanda Botman - Geers

Artikel Jolanda Botman - Geers

Foto Jolanda Botman-Geers
Vertrouwen in elkaar en in het leven, dat vraagt de stap om met elkaar te trouwen.

Jullie hebben de datum van de huwelijksdag bepaald en de voorbereidingen zijn begonnen. Welke locatie is het meest passend, welke gasten wil je uitnodigen, wat voor soort feest wil je en welke kleding zou mooi zijn om te dragen op je huwelijksdag?

Naast alle voorbereiding op jullie huwelijk is er ook de vraag van de gemeente Steenbergen welke Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand(BABS) de huwelijksceremonie mag voltrekken. Een keuze om bij stil te staan, want de ceremonie is toch een heel belangrijk, zo niet het belangrijkste deel van de huwelijksdag.

Als BABS vind ik het van groot belang om van jullie huwelijksceremonie een hele persoonlijke te maken. Het is tenslotte jullie dag en niet een standaard ceremonie, maar helemaal op maat.

Dat doe ik door voorafgaand aan het huwelijk bij jullie langs te komen en met jullie in gesprek te gaan. Over hoe jullie elkaar hebben leren kennen, wat jullie voor elkaar betekenen en waarom jullie voor elkaar kiezen. Als jullie het goed vinden zal ik ook wat gesprekjes aangaan met jullie getuigen, ceremoniemeester en eventueel familie. Zo kan ik een mooie en passende speech voor jullie makenĀ  voorafgaand aan het ja-woord. Het allerbelangrijkste van de ceremonie is dat het bij jullie past, want het is tenslotte jullie dag.

Ik ben getrouwd met Roel (ook BABS) en na een leven lang in de Randstad te hebben gewoond, sinds een paar jaar met groot genoegen in Steenbergen. Mijn werkend leven bestaat uit het begeleiden van conferenties en managementteams. Dat vraagt heel goed luisteren, inlevingsvermogen, improviseren en met humor en aandacht bijeenkomsten begeleiden. Deze ervaring past goed bij het voltrekken van jullie huwelijksceremonie.