Artikel Recreatie

De gemeente Steenbergen maakt deel uit van de Brabantse Wal. Steenbergen ligt aan de voet van dat aardkundige fenomeen. Dat maakt dat Steenbergen een afwisselend, open landschap heeft dat actief kan worden beleefd.

West Brabantse Waterlinie

De Stad Steenbergen is een oude vestingstad en maakt onderdeel uit van de West Brabantse Waterlinie. Die is weer onderdeel van de Zuiderwaterlinie (door heel Brabant). Op dit moment wordt hard gewerkt aan het herstel van de West Brabantse Waterlinie. De stand van zaken staat op de projectwebsite (www.westbrabantsewaterlinie.nl). In het kader van het Europees jaar van het Erfgoed (2018) is er dit jaar extra aandacht voor en extra activiteiten in de Zuiderwaterlinie (www.zuiderwaterlinie.nl).

Alle informatie over voorzieningen, producten en activiteiten in Steenbergen staat op de website van VVV Brabantse Wal: www.vvvbrabantsewal.nl. Voor uw gemak hieronder de directe doorverwijzing naar een aantal veelgebruikte pagina's:

VVV Steenbergen

Het VVV agentschap in Steenbergen beschikt over wandel- en fietsroutes in Steenbergen, informatie van lokale recreatie ondernemers en suggesties voor een dagje uit in Steenbergen. Het agentschap is gevestigd in Primera, Kaaistraat 49 in Steenbergen. Telefonische informatie over de recreatieve mogelijkheden in Steenbergen loopt via het kantoor van VVV Brabantse Wal in Bergen op Zoom:

logo vvv Brabantsewal

VVV Brabantse Wal (Steenbergsestraat 6, Bergen op Zoom - in stadspaleis het Markiezenhof)

Ma 13:00 - 17:00 uur
Di t/m za 10:00 - 17:00 uur
Zo 11:00 - 17:00 uur

VVV Informatiepunt Bergen op Zoom (locatie Stayokay, Boslustweg 1, Bergen op Zoom)

Ma t/m zo (openingstijden Stayokay)

VVV Informatiepunt Steenbergen (locatie Primera de Gilles, Kaaistraat 49, Steenbergen)

Ma 13:00 - 18:00 uur
Di t/m do 9:00 - 18:00 uur
Vrij 9:00 - 20:00 uur
Za 09:00 - 17:00 uur
Zo gesloten