gemeente Steenbergen | Bezwaar WOZ-waarde

Artikel Bezwaar WOZ-waarde

Ik ben het niet eens met mijn WOZ-waarde, wat kan ik doen?

Als u het niet eens bent met uw WOZ-waarde, kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Wanneer u dit doet, doorloopt u de volgende stappen:

  1. U neemt binnen 6 weken na de datum op uw aanslagbiljet contact op met 1 van onze taxateurs. Zij zijn te bereiken op 14 0167 van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 12.30 uur (u kunt vragen naar de taxateur).

  2. Tijdens uw gesprek met onze taxateur vertelt u waarom u denkt dat uw WOZ-waarde niet klopt.

  3. Tijdens dit gesprek doet de taxateur een snelle controle (quickscan) op uw WOZ-waarde. Als blijkt dat de die inderdaad niet klopt, passen wij deze aan zonder dat u officieel bezwaar hoeft te maken.

  4. Als u het niet eens bent met de quick-scan, kunt u schriftelijk bezwaar maken:
  • Heeft u DigiD (inwoners) of eHerkenning (ondernemers)? Dan kunt u een officieel bezwaarschrift indienen via het WOZ-loket.
    Hier kunt u een formulier indienen.
  • Als u geen DigiD of eHerkenning heeft, kunt u uw bezwaarschrift indienen door te mailen naar info@gemeente-steenbergen.nl. In uw mail vermeldt u het aanslagnummer, uw naam, adres en telefoonnummer. Ook geeft u aan tegen welke belastingsoort u bezwaar maakt en waarom u het niet eens bent met de vastgestelde waarde of aanslag.