gemeente Steenbergen | Interview met Jos Bolders

Artikel Interview met Jos Bolders

energiecoaches jos bolders

Jos Bolders is geboren en getogen in de gemeente Steenbergen en sinds 2014 energiecoach. Het wonen in Steenbergen ervaart hij zogezegd als: "het paradijs op aarde". Wat hem vooral aantrekt is het dorpse karakter. De gemeente Steenbergen is een plek waar hij niet meer weg gaat.
Wij vroegen Jos waar hij u mee kan helpen als energiecoach!

"Ik ben een vrijwillig energiecoach voor de gemeente Steenbergen en daarmee een onafhankelijke gesprekspartner voor u. Mijn collega's en ik doen aanbevelingen, delen ervaringen en bespreken de voor-en nadelen van verschillende duurzame maatregelen.
In een gesprek bij u aan de keukentafel komen we samen tot meer inzicht over uw energieverbruik. Met als doel de energiekosten te verlagen en uw wooncomfort te verbeteren."

Hoe gaat dat?

"Dat kan bijvoorbeeld met goede isolatie, zodat u een warm huis heeft in de winter en geen warmte verliest. Ook vloerverwarming kan daaraan bijdragen. En veel mensen vergeten goede ventilatie, voldoende daglicht en het voorkomen van geluidsoverlast. Duurzame maatregelen kunnen daar substantieel aan bijdragen!
De focus is om u inzicht te geven over het energieverbruik en de mogelijkheden voor uw woning. Met meer inzicht kan u zelf een prioriteitenlijst maken wanneer u met welke maatregelen uw wooncomfort wilt verbeteren. U kunt na het gesprek zelf invulling hieraan geven. Er zijn dus geen verplichtingen. Wel kunnen we na de afspraak contact houden voor meer advies."

Wat is verder belangrijk om te weten?

"Een gesprek is altijd kosteloos en onafhankelijk. Het kost u alleen een kop koffie! Ik doe dit vrijwillig voor de gemeente Steenbergen en er is dus geen commercieel belang. Mijn doel is om u echt thuis te laten voelen in uw huis en daar controle over te hebben. Na ons gesprek zijn de mogelijkheden daarvoor voor u duidelijk!
Ik adviseer u ook om alvast een kijkje te nemen op de website van het Regionaal Energieloket. Daar staat alle informatie op een rijtje. Ook informatie over subsidies en financiƫle ondersteuning voor inwoners van de gemeente Steenbergen"

De waarde van uw woning verhogen?

Neem contact op met Jos of een van zijn collega's!