gemeente Steenbergen | Interview met Ellie Verwer

Artikel Interview met Ellie Verwer

energiecoaches elly verwer

Ellie Verwer woont in Dinteloord en is al sinds 2015 energiecoach. Ze geniet van het verenigingsleven in Dinteloord. Het is er makkelijk om te integreren en ook de mogelijkheden om te recreëren maakt de gemeente Steenbergen een ideale plek om te wonen!
Wij vroegen Ellie waar zij u mee kan helpen als energiecoach:

"Inzicht in uw verbruik is één van de belangrijkste factoren van het besparen op uw energierekening. Met u samen bekijken we met welke energiebesparende maatregelen u jaarlijks maar liefst honderden euro's kunt besparen.
In een gesprek bij u aan de keukentafel komen we samen tot meer inzicht. Daar heb ik een aantal handige hulpmiddelen voor."

Hoe gaat dat?

"Aan de hand van een lijst lopen we samen de punten door en bekijken we waar er (letterlijk) winst valt te behalen. Naar uw wens is het ook mogelijk een rondje door het huis te maken. Als we alles inzichtelijk hebben, maken we een verbeterlijst. Daarop staat wat u als eerst aan kunt pakken en wat leidt tot het beste resultaat.
De verbeterpunten verdelen we verschillende categorieën. Verandering in gedrag is daar een onderdeel van. U kunt daarnaast kiezen voor kleine (radiatorfolie, energiezuinige douchekop) of meer ingrijpende aanpassingen (isoleren, vloerverwarming, zonnepanelen).
Een voorbeeld van een kleine aanpassing met veel invloed is wanneer ik bij een inwoner was waarbij we constateerden dat de vijverpomp veel stroom gebruikte. Met een simpele aanpassing, namelijk het 's nachts uitschakelen van de pomp, bespaart deze inwoners tientallen euro's op de energierekening per jaar. Simpel toch?
U kunt na het gesprek zelf aan de slag met een aantal aandachtspunten. Waar nodig houd ik graag met u contact voor meer advies."

Wat is verder belangrijk om te weten?

"Een gesprek is altijd kosteloos en onafhankelijk. Het kost u alleen een kop koffie! Ik doe dit vrijwillig voor de gemeente Steenbergen en er is dus geen commercieel belang. Ik merk uit ervaring dat veel besparen niet altijd grote aanpassingen vergt. Dus wilt u ook besparen in deze dure tijden, dan ga ik graag met u in gesprek!
Ik adviseer u daarnaast om alvast een kijkje te nemen op de website van het Regionaal Energieloket. Daar staat alle informatie op een rijtje. Ook informatie over subsidies en financiële ondersteuning voor duurzaamheidsmaatregelen voor inwoners van de gemeente Steenbergen."

De energierekening verlagen?

Neem contact op met Ellie of een van haar collega's!