gemeente Steenbergen | Podcast “We hebben hier goud in handen!” van start

Artikel Podcast “We hebben hier goud in handen!” van start

Met burgemeester Ruud van den Belt als gastheer gaat op vrijdag 8 december de podcastserie "We hebben hier goud in handen!" van start. ,,Een eigentijds medium om alles wat onze gemeente te bieden heeft onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Zodat we er nog meer de vruchten van kunnen plukken voor onze toekomst."

Het goud ligt wat de burgemeester betreft voor het oprapen. Het zit bijvoorbeeld in de ontelbare vrijwilligers die zich sterk maken voor de leefbaarheid in alle kernen. In de natuur en de vele recreatiemogelijkheden, in onze rijke historie, maar zeker ook in de economische kracht van de gemeente. ,,Vanuit onze agrarische wortels spelen we een belangrijke rol in de wereldwijde transitie naar een plantaardigere toekomst", aldus Van den Belt. ,,Ik zeg dit niet voor het eerst, maar het is nu echt de hoogste tijd om al die kansen te verzilveren en onszelf nog beter op de kaart te zetten!"

In ieders belang

In de podcast gaat de burgemeester daarom het gesprek aan met inspirerende inwoners, ondernemers en andere gasten. Mensen die zich allemaal op hun eigen manier inzetten voor, of verbonden voelen met de gemeente Steenbergen. Die het goud zijn en/of (h)erkennen en zodoende ook hun steentje bij (kunnen) dragen aan de verdere ontwikkeling. ,,Dat is uiteindelijk in ieders belang", aldus de burgemeester. ,,Door trots te zijn op wat we in huis hebben en dit zo goed mogelijk uit te dragen, creëer je brede welvaart. Dat is belangrijk voor het behoud en de verbetering van allerlei voorzieningen, voor de saamhorigheid, de leefomgeving en het persoonlijke welzijn van onze inwoners."

Luisteren maar

Kortom, gespreksstof genoeg voor de podcast, waarvan gemiddeld eens in de twee weken een nieuwe aflevering wordt uitgezonden. De uitzendingen lopen gelijk op met de huis aan huis-edities van de Steenbergse Courant, waarin dan telkens een column van de burgemeester wordt geplaatst, met een vooruitblik op de nieuwe aflevering.

In de eerste aflevering kijkt burgemeester Van den Belt samen met zijn vrouw Angela en "Steenbergen-fan" Dasja Abresch eerst terug op 8 jaar burgemeesterschap en vooruit op alles wat komen gaat in de podcast.
De podcast is met ingang van vrijdag 8 december te beluisteren via onder meer Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en de SLOS. Via www.gemeente-steenbergen.nl/podcast is een directe link te vinden naar de bekende podcast-apps. Belangstellenden kunnen ook zoeken op de titel van de podcast, "We hebben hier goud in handen!" in hun favoriete podcast-app.

logo podcast met QR