Trouwen

Trouwen in Steenbergen

De huwelijksvoltrekking is aan wettelijke regels verbonden. Daarnaast wordt door onze babs zoveel mogelijk rekening gehouden met uw persoonlijke wensen ten aanzien van de huwelijkstoespraak. Om die reden is het gebruikelijk dat onze babs u thuis bezoekt voor een kennismakingsgesprek. Tevens bespreekt de babs samen met u de gehele ceremonie, inclusief uw wensen ten aanzien van de te houden toespraak.

In onze gemeente worden huwelijken voltrokken door onze babsen (bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand). Daarnaast is het mogelijk een gastambtenaar voor één dag te benoemen onder bepaalde voorwaarden. Een gastspreker tijdens de huwelijksceremonie behoort niet tot de mogelijkheden.

Huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht

Het burgerlijk huwelijk was voorheen alleen voor heteroparen weggelegd. Sinds 1 april 2001 kunnen ook personen van hetzelfde geslacht trouwen.

Geregistreerd partnerschap

Sinds januari 1998 is het mogelijk u als partner te laten registreren. Juridisch gezien staat het partnerschap gelijk aan het huwelijk. Ook de wettelijke procedure is nagenoeg gelijk.

Getuigen

Op het moment van de huwelijksvoltrekking moeten er getuigen aanwezig zijn. Minimaal 2, maximaal 4 personen van 18 jaar en ouder.

 

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig