Voortgang Omgekeerd Inzamelen

Gepubliceerd op: 27-02-2018

Plaatsing ondergrondse containers

De meeste ondergrondse containers zijn inmiddels geplaatst. Er is nog een kleine aantal containers die om diverse redenen niet de grond in kunnen. We zoeken hiervoor een oplossing.  Op deze locaties wordt tijdelijk een bovengrondse restafvalcontainer geplaatst. Voor deze tijdelijke container hoeft u het afvalpasje nog niet te gebruiken.

Bij de toegang tot sommige ondergrondse containers vraagt het straatwerk nog om verbetering. Deze aanpassingen worden de komende weken uitgevoerd.

Op 26 maart gaan de ondergrondse containers open. Ze worden zsm op volmelding geledigd.

Wisseling containers aan huis

De komende weken worden de containers aan huis gewisseld. Het bedrijf DBI Containerservice regelt dit voor onze gemeente. U ontvangt een brief waarin precies staat beschreven welke container wanneer wordt gewisseld. De container voor Oud Papier en Karton krijgt enkel een nieuwe chip.

Kijk voor meer informatie ook eens op de speciale website. Voor vragen kunt u terecht bij DBI: steenbergen@dbics.nl of bel tijdens kantooruren gratis naar: 0800-1050.

Afvalpas ondergrondse restafvalcontainers

Over enkele weken ontvangt u de afvalpas. Met deze afvalpas kunt u de ondergrondse restafvalcontainer(s) openen die aan u is toegewezen. Wilt u nog eens nagaan waar deze container(s) staat? Kijk dan op onze gemeentelijke website bij Containerlocaties. Wilt u toch nog liever aan een andere container toegewezen worden of heeft u vragen over de afvalpas? Stuur dan een email naar nfo@gemeente-steenbergen.nl. Hier kunt u ook terecht voor vragen over de afvalpas.

Inzamelroute vanaf 1 april 2018

Over enkele weken ontvangt u ook de nieuwe inzamelroute aan huis. Hierin kunt u zien wanneer de containers voor plastic en drankenkartons (PD), Groente- fruit en tuinafval (GFT) en het Restafval (buitengebied) wordt geledigd.  De ledigingdagen van het oud papier en karton (OPK) blijven hetzelfde.

Folder 3 Omgekeerd Inzamelen

In maart  ontvangt u samen met de huis aan huis editie van de Steenbergse Courant  weer een folder in de bus waarin alles nog eens staat samengevat.

Afvalcoaches gezocht!

We zijn nog op zoek naar Afvalcoaches. Mensen die onze inwoners een paar dagdelen per week willen helpen om in de wijken voorlichting te geven over afval scheiden, hoe de ondergrondse containers werken, enz. Het is geen handhavende rol. Je hebt korte lijntjes met de wijkteams en de Boa's. Streven is om in elke kern 2 personen te vinden die dit op vrijwillige basis willen doen. Daar staat een kleine onkostenvergoeding tegenover, professionele herkenbare kleding en een interne training.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Carien Free via: info@gemeente-steenbergen.nl. Heeft u interesse, of kent u iemand die interesse heeft? Graag, meld u aan!

Handhaving

Vanaf de start van het Omgekeerd Inzamelen heeft de gemeente een Handhavingsteam dat gaat toezien op bijplaatsingen bij de ondergrondse containers .

'Houd onze gemeente Schoon!'

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig