Kwijtschelding

Voor de aanslag gemeentelijke belastingen is kwijtschelding mogelijk. De gemeente Steenbergen hanteert een ruime kwijtscheldingsnorm, 100% van de bijstandsnorm. Dit betekent dat veel mensen met een (bijstands)uitkering of alleen AOW voor kwijtschelding in aanmerking komen.

Als u denkt voor kwijtschelding in aanmerking te komen, kunt u dit aanvragen door een kwijtscheldingsformulier op te halen bij de receptie in het gemeentehuis of te downloaden op onze website. Een aanvraag voor kwijtschelding moet u binnen 6 weken na dagtekening van de belastingaanslag indienen.

Als u moeite heeft met het invullen van een kwijtscheldingsformulier, kunt u voor meer informatie terecht bij de afdeling Publiekszaken. Daar wordt u geholpen met het invullen van het aanvraagformulier. Wanneer u langs wilt komen, is het belangrijk dat u alle noodzakelijke stukken meeneemt, zoals het laatste bank- en/of giroafschrift met saldo info en spaarrekening met saldo info, de laatste loon- of uitkeringsspecificatie, gegevens over de huur en huurtoeslag, afschrift premie zorgverzekering en zorgtoeslag.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met ( 14 0167) of mailen naar: belastingen@gemeente-steenbergen.nl. U kunt voor vragen ook terecht bij de receptie in het gemeentehuis, Buiten de Veste 1, Steenbergen

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig