De Heen

De Heen

Met 600 inwoners is De Heen het kleinste dorp van de gemeente Steenbergen. Dankzij de rustieke ligging aan de Steenbergse Vliet maakt het een recreatieve ontwikkeling door. De stilte van het weidse gebied vormt het uitgangspunt bij deze ontwikkeling. De Heen heeft een kleine gezellige jachthaven, campings en bij het Benedensas worden kano's en fietsen verhuurd, onder andere voor combinatietochten.

De Heen is een typisch Brabants plattelandsdorpje. Het is omgeven door natuurgebieden, zoals de Slikken van De Heen en De Dintelse Gorzen, met drooggevallen platen en slikken. In dit ongerepte gebied komen veel verschillende vogels voor. Onder leiding van een gids kunt u het prachtige stilte natuurgebied tussen de slikken van De Heen en de Dintelse Gorzen bezoeken.

Sluizencomplex Benedensas

Aan het Volkerak, in de Steenbergse Vliet in De Heen, ligt het historische karakteristieke sluizencomplex Benedensas. Het sluizencomplex is gebouwd om het achterliggende land te beschermen tegen hoog water uit het Volkerak, en voor de scheepvaart om het hoogteverschil vanwege eb en vloed te overbruggen. Inmiddels is er geen eb en vloed meer. De sluisdeuren bieden een uitzicht op het Krammer Volkerak en het natuurgebied van De Heen. De Steenbergse Vliet is uitermate geschikt voor de kanovaarder.

Draairad sluis benedensas
Draairad sluis benedensas

Benedensas sluis
Benedensas sluis

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig

Zie ook: