Wapen en vlag Nieuw-Vossemeer

Voor het dorp Nieuw-Vossemeer is er voor wat betreft wapen en vlag niet veel veranderd als gevolg van de gemeentelijke herindeling op 1 januari 1997. Nieuw-Vossemeer draagt nog altijd in haar wapen en vlag, nu dan weliswaar als dorpswapen en dorpsvlag, de bekende vos die zich in een golvende zee tracht boven te houden.

Gemeentewapen Nieuw-Vossemeer

Het wapen van Nieuw-Vossemeer dateert uit de zeventiende eeuw en kan als volgt worden omschreven: golvend doorsneden: I in goud een vos van sinopel, komende uit de deellijn; II golvend gedwarsbalkt van azuur, sinopel en zilver.

De daarvan afgeleide dorpsvlag heeft twee evenhoge banen van geel en blauw, met in het midden van de gele baan een uit de blauwe baan komende groene vos, ter hoogte van 7/20 van de vlaghoogte.

Vlag Nieuw-Vossemeer

Opties