Chapeau! Feest van trots (h)erkenning en verbinding


Gepubliceerd op: 8 november 2016

Op vrijdag 4 november vond het publieksgala Chapeau! plaats in de Gummaruskerk in Steenbergen. De gemeente Steenbergen kijkt terug op een geslaagd evenement met mooie optredens en 15 pluimwinnaars die in het zonnetje werden gezet. Er was voldoende gelegenheid om kennis te maken met de verschillende kernen van de gemeente

Programma

Chapeau - Optreden jeugdorkest
De avond begon met een optreden van de Muziekmaten en Muzieketiers van Volharding uit Steenbergen. Na de opening door de presentatoren Imke Knuit en Angelo van den Berg en een welkom van Piet van Schilt en burgemeester Van den Belt vervolgde het programma met een trompetsolo van Thijs Boonman. Wethouder Zijlmans en Koos Moerenhout waren verantwoordelijk voor de uitreiking van de eerste vijf pluimen aan Toos van der Linden, FC Lattentrappers, Simon van Nispen, vrijwilligers begraafplaats Steenbergen en Gory en Mieke de Keijzer. De tweede groep pluimwinnaars Corrie Nieuwkoop, het team van zwembad de Meermin, K Street Jazzband, Jo Wezenbeek en Ontspanning voor Welberg ontvingen de award, die was ontworpen door Martin en Riena Valkhoff, uit handen van wethouder Van Geel en Nasrdin Dchar. De laatste vijf pluimen van de avond werden uitgereikt door wethouder Vos en Pieter Hoff. Nadat de Vrienden van Aquadintel, Kees van Dijk, Henri Karremans, Stichting Missie Fancy Fair en Kees en Bertha Schrauwen hun award in ontvangst hadden genomen was het tijd voor een gezamenlijke foto met alle winnaars. Een gelegenheidskoor met zangers en zangeressen uit verschillende koren liet het publiek genieten van het Chapeaulied en andere meezingers. Na het dankwoord van wethouder Lepolder sloot de slagwerkgroep van Volharding af met een spetterend 'glow in the dark' optreden. De borrel werd muzikaal opgeluisterd door de Persi Swing Collective. Chapeau - Nasrdin Dchar en Jo Wezenbeek

Kernoptredens

Alle kernen van de gemeente kregen de gelegenheid zich te presenteren tijdens Chapeau. De kern Kruisland deed dit met het koor Gossi Nokki. Welberg liet onder andere de klaprozen, de carnaval en SC Welberg letterlijk op het podium voorbij komen. Esther de Ron zong over het Steenbergen van vroeger en Nieuw-Vossemeer presenteerde zich met het prijsdansen. Dinteloord en De Heen verschenen niet op het podium, maar hadden een presentatiefilmpje op een scherm gemaakt.

Chapeau - alle Pluimwinnaars

Hét verhaal van de gemeente Steenbergen

Burgemeester Van den Belt benadrukte in zijn speech dat de inwoners van de gemeente Steenbergen trots mogen zijn op elkaar en de mooie initiatieven die hier ontstaan. Daarnaast is de identiteit van de gemeente Steenbergen gevat in 'hét verhaal van de gemeente Steenbergen'. Dit verhaal werd tijdens Chapeau! in een korte film gepresenteerd.

Bedankt!

De volgende personen en organisaties willen we graag bedanken voor de samenwerking:

 • Alle ambassadeurs uit alle kernen van de gemeente
 • Vrijwilligers, bestuur en parochiaal team van de Gummaruskerk
 • Muziekvereniging Volharding Steenbergen voor de optredens van de Muziekmaten, Muzieketiers, de slagwerkgroep en Persi Swing Collective
 • Robert-Jan Baartmans voor de graffitiwand in de fotohoek
 • Samen in de Regio voor het tot stand brengen van samenwerking met verschillende organisaties
 • Hoeve Kakelbont, Fort Smakelijk en Tante Louise voor de hulp bij de hapjes
 • Copy Copy van SDW voor het inpakken van de pauwenveren
 • Stichting Samen Werken voor de hulp bij de opbouw van Chapeau
 • Alle vrijwilligers die geholpen hebben voor, tijdens en na Chapeau
 • Imke Knuit en Angelo van den Berg voor de presentatie van de avond
 • Koos Moerenhout, Nasrdin Dchar en Pieter Hoff voor het uitreiken van de pluimen
 • Martin en Riena Valkhoff voor het ontwerp  van de award
 • Uniq Group voor het licht en geluid
 • Dasklare Taal voor de ondersteuning bij de organisatie
 • Filmcollectief Steenbergen voor de videoregistratie
 • Zaal Koch voor de horeca
 • Stylish Consultancy voor de ondersteuning tijdens Chapeau


En natuurlijk alle gasten bedankt voor de aanwezigheid!

Meer foto's zijn te zien in het fotoalbum.

parkeerbordGepubliceerd op: 31 oktober 2016

Komt u met de auto naar Chapeau op 4 november? Dan kunt u parkeren op de parkeerterreinen aan de Lindenburghlaan, Havenpad of Buiten de Veste. Het is dan nog een klein stukje lopen naar de Gummaruskerk. Ook kunt u parkeren aan de Westdam.

Komt u op de fiets? Dan kunt u uw fiets stallen in de fietsenstalling bij de Gummaruskerk. 


Winnaars Chapeau! bekend

Alle winnaars van een pluim tijdens Chapeau! zijn inmiddels bekend. Hieronder nog even het complete lijstje:

- FC Lattentrappers (Dinteloord)
- K Street Jazzband (Steenbergen)
- Kees en Bertha Schrauwen (Kruisland)logo Chapeau

- Kees van Dijk (De Heen)
- Simon van Nispen (Nieuw-Vossemeer)
- Henri Karremans (Steenbergen)
- Ontspanning voor Welberg
- Vrienden van Aquadintel (Dinteloord)
- Toos van der Linden (Steenbergen)
- Gory en Mieke de Keijzer (Nieuw-Vossemeer)
- Jo Wezenbeek (Kruisland)
- Corrie Nieuwkoop (Dinteloord)
- Team zwembad De Meermin (Steenbergen)
- Stichting Missie Fancy Fair (Nieuw-Vossemeer)
- Vrijwilligers begraafplaats Steenbergen

Allen alvast van harte gefeliciteerd!


Gepubliceerd op: 19 oktober 2016

Het voltallige team van zwembad De Meermin ontvangt op 4 november een pluim tijdens Chapeau. Wethouder Lepolder kwam het goede nieuws brengen. Gefeliciteerd!

foto team zwembad Meermin


Gepubliceerd op: 18 oktober 2016

Ook Toos van der Linden uit Steenbergen ontvangt op 4 november een pluim voor haar inzet voor de Vredeskerk en de Kleine Tour. Gefeliciteerd!

Foto Toos van der Linden


Gepubliceerd op: 12 oktober 2016

Stichting de Vrienden van Aquadintel in Dinteloord ontvangt tijdens Chapeau! een pluim voor hun inzet voor het zwembad Aquadintel. Gefeliciteerd!

Stichting de Vrienden van Aquadintel

We feliciteren Jo Wezenbeek uit Kruisland, want ook zij ontvangt op 4 november een pluim tijdens Chapeau. Wethouder Zijlmans kwam het goede nieuws vertellen. Gefeliciteerd!

 Jo Wezenbeek met wethouder Zijlmans      Jo Wezenbeek


Gepubliceerd op: 10 oktober 2016

Nederlands kampioen bootvissen Henri Karremans uit Steenbergen ontvangt op 4 november een pluim tijdens Chapeau! Wethouder Lepolder verraste hem op zijn verjaardag. Gefeliciteerd!

fotoHenri Karremans


Gepubliceerd op: 6 oktober 2016

Tijdens Chapeau! op 4 november ontvangt ook Stichting Ontspanning voor Welberg een pluim. Wethouder Lepolder kwam het goede nieuws brengen. Gefeliciteerd!

Wethouder Lepolder bij Stichting Ontspanning voor Welberg      leden Stichting Ontspanning voor Welberg Gepubliceerd op: 5 oktober 2016

Stichting Missie Fancy Fair uit Nieuw-Vossemeer ontvangt op 4 november een pluim tijdens Chapeau! Wethouder Van Geel kwam de werkgroep gisteravond persoonlijk feliciteren. Gefeliciteerd!

leden stichting Missie Fancy Fair     Wethouder Van Geel bij Stichting Missie Fancy Fair


Gepubliceerd op: 4 oktober 2016

Ook de vrijwilligers van de begraafplaats aan de Nassaulaan in Steenbergen ontvangen een pluim tijdens Chapeau. Wethouder Lepolder verraste vanmorgen een deel van de vrijwilligersgroep. Gefeliciteerd!

vrijwilligers begraafplaats Nassaulaan     Wethouder Lepolder bij vrijwilligers begraafplaats Steenbergen    overhandiging toegangskaarten wethouder Lepolder 

Corrie Nieuwkoop uit Dinteloord ontvangt op 4 november een pluim tijdens Chapeau! Wethouder Vos heeft haar het goede nieuws verteld bij de Groen van Prinstererschool. Gefeliciteerd!

Corrie Nieuwkoop  

De K Street Jazzband uit Steenbergen ontvangt op 4 november een pluim tijdens Chapeau! Wethouder Lepolder kwam het goede nieuws vertellen. Gefeliciteerd!

K Street Jazzband   Wethouder Lepolder samen met K Street Jazzband

Zaalvoetbalvereniging FC Lattentrappers uit Dinteloord ontvangt tijdens Chapeau! op 4 november een pluim. Gisteren zijn zij verrast door wethouder Lepolder. Gefeliciteerd!

Zaalvoetbalvereniging FC Lattentrappers


Gepubliceerd op: 3 oktober 2016

Simon van Nispen uit Nieuw-Vossemeer werd door wethouder Van Geel verrast. Hij krijgt namelijk een pluim tijdens Chapeau! op 4 november, onder andere voor zijn inzet voor de Heemkundekring. Gefeliciteerd!

Wethouder van Geel verrast Simon van Nispen


Gepubliceerd op: 30 september 2016

De eerste winnaars van een pluim tijdens Chapeau! zijn bekend: Kees en Bertha Schrauwen van COOP Supermarkt in Kruisland. Wethouder Zijlmans kwam ze het nieuws persoonlijk vertellen. Gefeliciteerd!

  uitreiking kaarten Kees en Bertha Schrouwen  foto Kees en Bertha Schrauwen


Gepubliceerd op: 20 september 2016

Toegangskaarten voor Chapeau! reserverenlogo Chapeau

Op woensdag 21 september start de uitgifte van toegangskaarten voor Chapeau! Er zijn voor Chapeau! 750 kaarten beschikbaar. De toegang is gratis, maar kaarten moeten wel op naam worden gereserveerd. Wilt u bij Chapeau! aanwezig zijn? Bel dan naar 140167 of stuur een e-mail naar chapeau@gemeente-steenbergen.nl. Per persoon kunnen maximaal 10 kaarten worden gereserveerd, waarbij voor elke kaart de naam van de gebruiker van de toegangskaart moet worden doorgegeven.

Voorbereidingen in volle gang

Intussen zijn de voorbereidingen voor het programma van de avond in volle gang. De ambassadeurs van de kernen van de gemeente Steenbergen zijn bezig de nominaties voor de complimenten te beoordelen en een selectie te maken. Met koren, muziekverenigingen, toneelverenigingen en anderen zijn we hard aan het werk om de avond verder te vullen. Het belooft een spetterend geheel te worden. Niet voor niets wordt de dresscode dan ook "feestelijk".

foto ambassadeurs Chapeau


Gepubliceerd op: 18 juli 2016

Op vrijdag 4 november 2016 organiseert de gemeente Steenbergen een groots publieksgala voor haar inwoners onder de noemer Chapeau! Feest van trots (h)erkenning en verbinding. Bedoeling hiervan is om al het goede en moois dat onze gemeenschap te bieden heeft samen te brengen én in de schijnwerpers te zetten. Maar óók om – vanuit de samenleving – waardering te laten blijken aan meerdere personen en organisaties uit alle kernen, die zich op welke manier dan ook verdienstelijk maken voor de lokale gemeenschap, een bijzondere prestatie hebben geleverd, en/of Steenbergen positief op de kaart zetten.

Op deze pagina vindt u alle informatie over Chapeau! Heeft u toch nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Marjolijn Beens via chapeau@gemeente-steenbergen.nl of 0167 - 543 321.

Opties

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig