Nieuwsbericht Zwembad de Meermin opent nieuw zwembadseizoen met nieuwe glijbaan

Gepubliceerd op: 13 januari 2020 11:00

Al 35 jaar gaan jong en oud van de gele glijbaan af bij zwembad de Meermin. Dit jaar plaatsen we een nieuwe glijbaan. Een mooie familieglijbaan, waar de bezoekers de komende jaren weer van kunnen genieten.

De gele glijbaan heeft 35 zwemseizoenen voor veel zwemplezier gezorgd bij zwembad de Meermin. In 1985 is hij destijds geplaatst. De oude glijbaan trok nog genoeg bezoekers, maar hij was echt aan vervanging toe. Ouders die vroeger zelf als kind al vaak van de glijbaan afgingen, komen nu met hun kinderen op het zwembad.

Badmeester Leo: "Het zwembad is nu gesloten, maar toch krijg ik regelmatig vragen over de glijbaan. Als ik in Steenbergen de hond uitlaat, spreken zwembadbezoekers mij regelmatig aan. Hoe gaat hij er uit zien? Wordt hij groter? Gaat hij straks ook harder? We hadden al gepubliceerd dat we afscheid gingen nemen van de gele glijbaan, mensen kijken er naar uit."

De nieuwe glijbaan lijkt niet op de oude, het is een glijbaan-combinatie. Drie glijbanen in 1. Er is één trap, op het plateau boven op 5, 25 meter kan je kiezen met welke glijbaan je naar beneden gaat. De eerste is een glijbaan met een baan van 43 meter, de Challenger. Ook is er een multislide van 15 meter, de Superslider, hier kan je met twee personen tegelijk het traject afleggen. Wel met twee verschillende 'goten', zodat je aan het einde niet te dicht op elkaar in het water terecht komt. De derde glijbaan is een freefall van 15 meter, de Thrillseeker, een glijbaan met een stijler stuk.

De nieuwe glijbaan komt op dezelfde plaats als de oude gele glijbaan. Hij zal wel een stuk verder de zonneweide op komen. Het zwembad hoeft niet aangepast te worden voor de nieuwe glijbaan.

Wethouder Prent: "In het voorjaar nodigen we iedereen uit de nieuwe glijbaan samen met ons te openen. Dat zal een mooie start zijn van het zwemseizoen 2020." 

Schets nieuwe glijbaan zwembad de Meermin