gemeente Steenbergen | Zevenduizend euro vuurwerkschade rond jaarwisseling in de gemeente Steenbergen

Nieuwsbericht Zevenduizend euro vuurwerkschade rond jaarwisseling in de gemeente Steenbergen

Gepubliceerd op: 05 januari 2022 08:15

De vuurwerkschade die rond de jaarwisseling is geconstateerd in de openbare ruimte, bedraagt circa zevenduizend euro. Ondanks het vuurwerkverbod en de preventieve maatregelen die waren getroffen, is er schade ontstaan aan onder meer tien afvalbakken, zeven verkeersborden en een glijbaan. Ook een voertuig van de handhavers raakte beschadigd.

De vuurwerkschade viel dit jaar gelukkig beduidend lager uit dan vorig jaar, toen deze zo'n negentienduizend euro bedroeg. ,,Maar elke euro schade is en blijft er één teveel", stelt burgemeester Ruud van den Belt. ,,Het gaat tenslotte om publieke eigendommen, betaald met gemeenschapsgeld, die heb je gewoon niet te vernielen."

Alle beschadigingen in de openbare ruimte worden de komende dagen hersteld door de buitendienst van de gemeente.