gemeente Steenbergen | Zelf asbest verwijderen?

Nieuwsbericht Zelf asbest verwijderen?

Gepubliceerd op: 28 oktober 2022 10:45

Het grootste gedeelte van alle asbesthoudende toepassingen moet door een erkend asbestverwijderingsbedrijf verwijderd worden. In de volgende gevallen is het toegestaan voor een particulier om zelf het asbest te verwijderen:

• geschroefd, onbeschadigd en hechtgebonden (waarin de vezels stevig in een dragermateriaal vastzitten) plaatmateriaal (met uitzondering van dakleien)
  • vloertegels en niet gelijmde vloerbedekking
  • losliggend object (bijvoorbeeld een bloembak)

Als u zelf asbest gaat verwijderen, moet u een sloopmelding doen. Per 1 november 2022 verandert de werkwijze voor particuliere asbestsloopmeldingen. Wat verandert er?

• Ten minste 5 dagen voor de geplande uitvoering van de asbestverwijdering moet u digitaal een sloopmelding indienen via www.omgevingsloket.nl. U kunt ook een melding op papier doen bij de centrale balie van het gemeentehuis. Dit is mogelijk op afspraak. Daar liggen formulieren uitgeprint klaar.
  • De Omgevingsdienst Midden – en West-Brabant (OMWB) beoordeelt uw melding. Van de OMWB ontvangt u binnen 5 dagen bericht of uw melding is goedgekeurd.
  • De OMWB kan toezicht houden op de asbestverwijdering als zij dit nodig vinden.
  • Met de goedkeuring van de OMWB kunt u de asbest inleveren bij de milieustraat.

Meer hierover lezen? Ga naar: https://gemeentewinkel.gemeente-steenbergen.nl/producten/asbest_verwijderen