gemeente Steenbergen | Woning aan Visserstraat gesloten na ontdekking hennepkwekerij

Nieuwsbericht Woning aan Visserstraat gesloten na ontdekking hennepkwekerij

Gepubliceerd op: 03 juni 2021 13:20

De woning aan de Visserstraat in Steenbergen waar de politie begin mei een hennepkwekerij met 431 planten ontdekte, is door burgemeester Van den Belt twee maanden gesloten. "Dit zorgt voor gevaarlijke situaties. Daar moeten we streng tegen optreden om herhaling te voorkomen."

In de bewoonde woning werden twee kweekruimtes gevonden; een op de eerste verdieping en een op zolder. "Dit is echt brandgevaarlijk. Je moet er niet aan denken dat er iets mis gaat, zeker niet in een smalle straat zoals deze", zegt burgemeester Van den Belt.

Criminelen

Regionaal is er afgesproken in het zogenoemde Damoclesbeleid om streng op te treden als het gaat om de handhaving bij handel van drugs in woningen. "Door de woning te sluiten, hebben criminelen er niets meer te zoeken. We hopen dat daardoor de rust weer terugkeert."
Het huis aan de Visserstraat is inmiddels vergrendeld en er is een poster opgehangen met daarop de reden voor de sluiting.