gemeente Steenbergen | Woning aan Visserstraat gesloten na ontdekking hennepkwekerij

Nieuwsbericht Woning aan Visserstraat gesloten na ontdekking hennepkwekerij

Gepubliceerd op: 16 juli 2021 18:00

De woning aan de Visserstraat in Steenbergen waar de politie vorige maand een hennepkwekerij met 200 planten ontdekte, is door burgemeester Van den Belt met ingang van 15 juli 2021 voor twee maanden gesloten.

In de bewoonde woning werd een kweekruimte gevonden op de eerste verdieping. Burgemeester Van den Belt: "Dit zorgt voor gevaarlijke situaties, zowel voor de bewoners zelf als voor omwonenden, dus daar treden we altijd streng tegen op."

Criminelen

De maatregelen die door de gemeente Steenbergen zijn genomen komen voort uit het regionale Damoclesbeleid. Hierin is afgesproken om strikt op te treden als het gaat om de handhaving bij handel van drugs in woningen. "Door het huis te sluiten, hebben criminelen in deze omgeving hopelijk niets meer te zoeken. Dat is wel zo veilig voor de buurt. Het idee achter deze aanpak is ook om herhaling te voorkomen. Je mag immers toch aannemen dat niemand erop zit te wachten dat z'n huis gesloten wordt?"
De woning in de Visserstraat is inmiddels vergrendeld. Ook is er een poster opgehangen met daarop de reden voor de sluiting.