gemeente Steenbergen | Woning aan de Nieuwstad gesloten na ontdekking hennepkwekerij

Nieuwsbericht Woning aan de Nieuwstad gesloten na ontdekking hennepkwekerij

Gepubliceerd op: 22 april 2021 16:00

De woning aan de Nieuwstad in Steenbergen waar de politie begin maart een hennepkwekerij ontdekte, is door burgemeester Van den Belt gesloten.

In de woning waren drie kamers ingericht als kweekruimte. In totaal werden er 266 planten gevonden. Zoals regionaal afgesproken in het zogenoemde Damoclesbeleid, is de gemeente Steenbergen strikt als het gaat om de handhaving bij handel van drugs in woningen. "Een hennepkwekerij trekt criminelen aan en veroorzaakt brandgevaar. Daar treden we streng tegen op", legt burgemeester Van den Belt uit.
De woning aan de Nieuwstad is inmiddels vergrendeld en er is een poster opgehangen met daarop de reden voor de sluiting. "Zo hopen we de criminele loop uit het pand en de omgeving te halen. Hierdoor wordt de kans op herhaling minder groot."