gemeente Steenbergen | Werkbezoek minister Hanke Bruins Slot aan Steenbergen

Nieuwsbericht Werkbezoek minister Hanke Bruins Slot aan Steenbergen

Gepubliceerd op: 16 maart 2023 09:30

Vanwege de verkiezingen voor Provinciale Staten en de waterschappen, bracht minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken woensdag 15 maart jl. een werkbezoek aan de gemeente Steenbergen. Burgemeester Van den Belt ontving haar op de Gummarusschool. In het stemlokaal maakte ze kennis met gastvrouw én stralend middelpunt Marjos Ligtenberg, bewoonster van SDW Aan de Zuidwal in Steenbergen, een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. De minister maakte bovendien van de gelegenheid gebruik om in gesprek te gaan met medewerkers van het stembureau en inwoners die die hun stem uit kwamen brengen.

Daarna was er een interactief gesprek met zes leerlingen uit groep 8 van de basisschool over hun deelname aan het scholendebat, de verkiezingen en de (lokale) democratie. Directeur Wietse Visser lichtte toe hoe de Gummarusschool deze belangrijke burgerschapslessen heeft ingebed in haar onderwijsprogramma. Ook het belang van mogen stemmen in vrijheid werd besproken, samen met Attie Pot en Henri Stoffelen van de Stichting Veteranen Steenbergen. De minister, zelf veteraan, reageerde erg enthousiast op alles wat zij te horen kreeg.

De minister ging natuurlijk niet lege handen terug naar Den Haag, maar het jubileumboek over 750 jaar Steenbergen, een glassculptuur van ons gemeentewapen en een zogeheten challenge-coin van onze veteranen, die hun onderlinge verbondenheid versterkt. De minister vertrok met de uitnodiging aan de leerlingen om eens bij haar op bezoek te komen in Den Haag. Ook burgemeester Van den Belt is van harte welkom, om verder te praten over alle ontwikkelingen in Steenbergen en de Regio West-Brabant.

Benieuwd hoe het werkbezoek eruit zag? Bekijk dan de korte impressie die hiervan gemaakt is.

Ontvangst minister Hanke Bruins Slot door Ruud van den Belt

minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken op werkbezoek

Minister Hanke Bruins Slot bezoekt stemburau Gummarus