Nieuwsbericht Welkom in Het Huis van de Toekomst!

Gepubliceerd op: 24 mei 2019 13:05

Logo Steenbergen 2040

Donderdag 6 juni vanaf 19 uur is iedereen van harte welkom om in het gemeentehuis samen onze toekomstige gemeente te ontwerpen. Het gemeentehuis wordt die avond omgetoverd tot Huis van de Toekomst. Jong én oud, iedereen is uitgenodigd om met ons mee te denken over een aantal belangrijke vragen. Met als doel om in het najaar tot één toekomstbeeld te komen.

We gaan aan de slag met belangrijke vraagstukken als:

• Hoe zorgen we ook in de toekomst voor hechte, levendige kernen?
  • Hoe zorgen we voor elkaar?
  • Wat voor woningen, bedrijven en voorzieningen hebben we nodig in de toekomst?
  • Wat kan er beter qua verkeer en openbaar vervoer?

Verder is er een markt met onder meer DroomWonen Brabant waarin je je droomhuis kunt ontwerpen. Architectenbureau Dinant is aanwezig en laat de plannen voor appartementen in de kerk in Dinteloord zien. MichielTeelt vertelt alles over duurzame landbouw (en dat kun je natuurlijk ook proeven). Ook is er alle ruimte om ieders ideeën en wensen naar voren te brengen.

Afsluiten periode van verzamelen wensen en ideeën

Met het huis van de Toekomst sluiten we een periode van het verzamelen van wensen en ideeën voor de toekomst af. Op dit moment zijn we druk bezig met een tour langs de kernen waarbij we zoveel mogelijk inwoners uitdagen om hun wensen, beelden en dromen voor de toekomst van al onze kernen te formuleren. We sluiten de tour zondag af met een bezoek aan de braderie van de Franse Feesten in Kruisland.

Ook gaan we met jongeren in gesprek, organiseren we dinsdag 4 juni een boottocht met ondernemers en hebben we gesproken met historici zodat ook de geschiedenis en identiteit van onze gemeente een plek krijgt in de toekomstvisie.

Online meedenken

Inwoners kunnen online terecht op www.steenbergen2040.nl en ook via ons online platform Ikpraatmee (www.steenbergen.ikpraatmee.nl/) meedenken over de ambities en wensen voor onze gemeente.

Van scenario's naar één toekomstbeeld

De ideeën en wensen die we verzamelen, vertalen we naar vier verschillende scenario's die laten zien hoe de gemeente Steenbergen er in 2040 uit kan zien. Die scenario's leggen we in de zomer weer voor aan iedereen. Op basis van de voorkeuren voor de scenario's maken we in het najaar één toekomstbeeld: de toekomstvisie Steenbergen 2040.

Ticket to the Future

De afgelopen weken hebben we op veel plekken en bijeenkomsten in de gemeente het ticket to the future verspreid; de uitnodiging voor het Huis van de Toekomst.

Iedereen is van harte welkom, wel is het fijn als mensen zich even aanmelden via toe­komst2040@gemeente-steenbergen.nl zodat we een inschatting kunnen maken van het aantal deelnemers aan deze avond.