Nieuwsbericht Week van de veiligheid: stop heling!

Gepubliceerd op: 07 oktober 2019 16:00

Ben jij voorbereid op criminaliteit? Dit jaar staat de Week van de Veiligheid (van 7 t/m 13 oktober) in het teken staat van heling.
Heling is het kopen, bezitten of verkopen van gestolen goederen. Heling is strafbaar. Heling is altijd het gevolg van een criminele activiteit zoals een inbraak, overval of (lading)diefstal. U kunt zelf veel doen om heling tegen te gaan. Wees bijvoorbeeld alert bij de inkoop van tweedehands goederen, ben alert op unieke kenmerken bij de aanaschaf van waardevolle spullen en registreer ze vervolgens na aankoop.

Registreer uw eigendommen

De kans op succesvolle opsporing van woninginbrekers, dieven en helers wordt vergroot als mensen hun waardevolle spullen registreren. Als aangevers bij de aangifte direct een lijst met de unieke serienummers van bijvoorbeeld apparatuur en foto's van sieraden kunnen geven, kan de politie gevonden buit sneller koppelen aan de rechtmatige eigenaar. Ook geeft het vaak aanwijzingen naar het spoor van de dader(s).
Hoe u uw eigendommen goed kunt registreren leest u op www.stopheling.nl waar ook uitgelegd staat hoe u kunt controleren of te koop aangeboden goederen als gestolen geregistreerd staan. U voorkomt daarmee dat u zelf (onbewust) aan heling doet.

Logo week van de veiligheid