Nieuwsbericht Webinar ‘Zon, wind en warmte in West-Brabant’ op 10 februari

Gepubliceerd op: 01 februari 2021 14:55

Meer weten over het opwekken en inzetten van duurzame energie in de regio West-Brabant? Neem deel aan het webinar 'Zon, wind en warmte in West-Brabant' op 10 februari 20.00 – 21.15 uur.

Programma

In het webinar voor inwoners en stakeholders nemen experts u mee in de plannen en ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie in onze regio. De uitzending is een afwisselend programma van gesprekken in de studio en filmpjes op locatie. U krijgt meer informatie over de omslag naar een duurzame energievoorziening. In de uitzending worden de plannen, het proces en gemaakte keuzes voor duurzame energie in de regio West-Brabant toegelicht.

Aanleiding

In het landelijke Klimaatakkoord is afgesproken dat we in Nederland in 2030 onze CO2-uitstoot met minstens 49% moeten verlagen. Hoe dat moet wordt onderzocht in 30 energieregio's in Nederland. Elke regio bekijkt waar en hoe het best duurzame elektriciteit op land opgewekt kan worden. Daarnaast wordt ook gekeken naar duurzame warmtebronnen als alternatief voor aardgas. Dit plan noemen we de Regionale Energiestrategie (RES).

De eerste versie van dit plan – RES 1.0 – is nu af en hier komt u meer over te weten via de webinar. Dit plan is tot stand gekomen In samenwerking met inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Wilt u voorafgaand van het webinar al meer te weten komen, neem dan een kijkje op de website: www.energieregiowb.nl

Aanmelden

Vragen

Het webinar wordt uitgezonden via YouTube en tijdens de uitzending kunt u via de chat vragen stellen.

 

RES webinar foto laptop en webinar