Nieuwsbericht Vrijzwemmen en banenzwemmen in Aquadintel en de Meermin beperkt mogelijk vanaf zaterdag 13 juni

Gepubliceerd op: 11 juni 2020 15:55

De voorbereidingen om aan de RIVM richtlijnen te voldoen zijn getroffen. Aquadintel en De Meermin gaan weer open voor vrijzwemmen en banenzwemmen. De zwembaden hanteren een maximum aantal bezoekers, die vooraf een tijdslot reserveren en kaartje  kopen via een speciaal reserveringssysteem.

Badmeester Leo Holierhoek van zwembad De Meermin: "We hebben veel vragen gekregen wanneer het bad weer opengesteld wordt voor recreatief zwemmen. Ik ben blij dat dat weer gaat gebeuren, er is echt behoefte aan. Ook kunnen de bezoekers genieten van onze nieuwe glijbanen!" Stefan Van der Pluijm vult aan: "We zijn sinds 2 juni gestart met zwemlessen, daar hebben we goed kunnen wennen aan de nieuwe maatregelen, die we moeten hanteren."

Wethouder Esther Prent: "Gelukkig kunnen we deze zomer weer genieten van het recreatief zwemmen, want we merken dat heel veel inwoners graag weer willen zwemmen. We zullen met alle bezoekers de beschikbare ruimte van de baden moeten delen. Ook wil ik alle bezoekers echt op het hart drukken alle aanwijzingen van de medewerkers van de zwembaden op  te volgen. Ik word echt heel blij van het enthousiasme van het team van Aquadintel en De Meermin om het zwemmen weer mogelijk te maken."

Reserveren en tarieven

Via het reserveringssysteem op de website van de zwembaden kunnen bezoekers, maximaal een week van te voren, een tijdslot van 1,5 uur reserveren voor vrij zwemmen en 1 uur voor banen zwemmen. Kaartjes kunnen direct online gekocht worden. Een toegangskaartje kost € 3,00.  Het tarief voor banenzwemmen is € 2,50. Kinderen tot en met drie jaar zijn gratis. Voor hen hoeft er geen kaartje gereserveerd te worden. Seizoensabonnementen zullen zolang het reserveringssysteem geldt, niet verkocht worden.

Meer informatie en tickets boeken

Vanaf 12 juni is het mogelijk kaartjes te reserveren via de websites: www.zwembadaquadintel.nl en www.zwembaddemeermin.nl. Een uitgebreide toelichting staat onder het kopje Banen-vrijzwemmen.

Een greep uit de maatregelen

Uiteraard worden er maatregelen getroffen om veilig zwemmen mogelijk te maken. Een paar voorbeelden:

  • Mensen die verkouden of ziek zijn, dienen thuis te blijven.
  • Kinderen boven de 12 jaar en volwassenen dienen 1,5 meter afstand te houden. Voor noodsituaties zijn beschermingsmiddelen beschikbaar.
  • Mensen wordt gevraagd hun badkleding onder hun kleren aan te trekken en thuis te douchen.
  • Mensen dienen bij binnenkomst hun handen te desinfecteren.
  • Er worden looproutes ingericht indien nodig en posters met hygiëne instructies opgehangen.
  • Er worden extra schoonmaakrondes gedaan.