gemeente Steenbergen | Vraag de eenmalige energietoeslag aan, deze is verruimd!

Nieuwsbericht Vraag de eenmalige energietoeslag aan, deze is verruimd!

Gepubliceerd op: 21 juli 2022 10:35
  • Energietoeslag van €800,- verruimd voor inkomens van 120% naar 135% van de bijstandsnorm - Lees meer
  • Andere regelingen voor inwoners met een smalle beurs - Lees meer

Energietoeslag verruimd van 120% naar 135% van de bijstandsnorm

De eenmalige energietoeslag, u heeft er misschien al van gehoord. Dit was een bedrag van € 800,- netto per huishouden. Momenteel wordt onderzocht welke huishoudens in aanmerking komen voor een extra aanvulling van 500,- netto. De raad en het college van de gemeente Steenbergen hebben besloten dat meer inwoners gebruik mogen maken van deze regeling. De inkomensgrens is daarom verruimd van 120% naar 135% van de bijstandsnorm. 

Wat zijn de voorwaarden?

U krijgt de energietoeslag als u een laag inkomen heeft. Wat dat precies is en wat de voorwaarden zijn, leest u bij 'meer informatie over de energietoeslag en gratis rookmelders'. Voldoet u aan alle voorwaarden? Vraag de energietoeslag dan vóór 31 augustus 2022 aan. U ontvangt dan binnen 8 weken bericht of u de energietoeslag krijgt. U kunt de energietoeslag maar één keer aanvragen. Heeft u al een aanvraag gedaan en is deze eerder niet toegekend? Dan beoordelen we de aanvraag opnieuw met de nieuwe inkomensgrens. U hoeft hiervoor niets te doen.

Hoe vraag ik de energietoeslag aan?

Vul hiervoor het aanvraagformulier in via: https://steenbergen.antwoordop.nl/. Dit kan online, hiervoor heeft u uw DigiD nodig. Of u kunt het aanvraagformulier zelf uitprinten en invullen. Het aanvraagformulier kunt u vervolgens opsturen naar de Vraagwijzer of daar inleveren. Het adres van de Vraagwijzer is: Fabrieksdijk 6, 4651 BR in Steenbergen.

Kunnen we uw gegevens controleren?

Ja, we kunnen uw gegevens bij de aanvraag controleren. Meer informatie hierover staat bij zie ook bij dit bericht. Lees dit dus goed door.

Hulp nodig?

Wilt u hulp bij het online invullen van het aanvraagformulier? U bent van harte welkom bij DigiPunt Steenbergen, tussen 09:00 en 11:00 uur op dinsdag, woensdag of donderdag. Het adres is: Fabrieksdijk 6, 4651 BR in Steenbergen. Of bel naar DigiPunt Steenbergen via (06) 361 327 73.

Andere regelingen voor inwoners met een smalle beurs

U krijgt 2 rookmelders als u een laag inkomen en een koopwoning heeft. Wat dat precies is, wat de voorwaarden zijn en waar u de rookmelders af kunt halen, leest u bij zie ook.

Er zijn een groot aantal regelingen die het rondkomen wat makkelijker maken, lees meer hierover in de  flyer: regelingen die het rondkomen wat makkelijker maken.