Nieuwsbericht Volste vertrouwen in onze toekomst

Gepubliceerd op: 07 januari 2020 09:25

Terugkijkend op het afgelopen jaar, dat in het teken van "samen" stond, en vooruitkijkend naar de toekomst, kon burgemeester Ruud van den Belt in zijn nieuwjaarstoespraak niet anders dan 2020 het thema "vertrouwen" meegeven. "Ik begin in het volste vertrouwen aan mijn vijfde jaar als uw burgemeester", sprak hij maandagavond de vele bezoekers van de nieuwjaarsbijeenkomst in het gemeentehuis toe. "Vertrouwen in ons gemeentebestuur, zijnde het college en de raad, in onze ambtenaren en in onze gemeenschap, dus in u allemaal."

Vertrouwen in elkaar is en blijft volgens Van den Belt ook nodig om verschillen van inzicht te overbruggen. ,,De één wil linksom, de ander rechtsom en nummer drie wil door het midden. En vertrouwen komt te voet, maar gaat te paard. Het is dikwijls een dun lijntje, dat met één "verkeerde" opmerking verbroken kan worden. Zolang we allemaal hetzelfde beeld voor ogen hebben en in goed vertrouwen met elkaar aan de slag gaan, komen we er echter altijd uit."

De burgemeester lichtte ook zijn thema's van de voorbije jaren nog eens toe. ,,We begonnen met "trots" en gelukkig ontmoet ik steeds meer inwoners die trots zijn op alles wat er in onze mooie gemeente gebeurt. Vervolgens ging het om "kansen pakken" en initiatieven nemen, waaruit onder meer de viering en de herdenking van 75 jaar bevrijding is voortgekomen. In 2018, het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen, stond "keuzes maken" centraal. En afgelopen jaar was in veel opzichten echt het jaar van ons samen."

"Als we elkaar vertrouwen, samen doorgaan met het maken van de juiste keuzes en de kansen pakken die vaak gewoon voor het oprapen liggen, dan ontstaat er automatisch nóg meer trots in onze samenleving", aldus Van den Belt. "Dat geeft alle vertrouwen in onze toekomst."
Vooruitkijkend nodigde hij iedereen van harte uit om actief mee te doen aan de doorkomst van de Vuelta (Ronde van Spanje) op zondag 16 augustus. Alsook om een steentje bij te gaan dragen aan de viering van 750 jaar Steenbergen en (sinds de herindeling) 25 jaar gemeente Steenbergen in 2022. "Dat is géén ver-van- m'n-bed show meer."

Vervolgens bracht Totaaltheatergroep Cameleon een lofzang ten gehore met de boodschap "Mijn Strienestad is de hemel op aarde". Daarna overhandigde de Stichting Bevrijdingsmonument Welberg aan de burgemeester een fotoboek, ter herinnering aan "75 jaar vrijheid".

Er werd afgesloten met de presentatie van de Toekomstvisie 2040.. "Steenbergen geeft smaak aan morgen" wordt het credo om de gemeente op alle fronten toekomstbestendig te maken.

Bent u benieuwd naar de volledige toespraak? Lees dan snel verder! Of proef de sfeer van de receptie door dit filmpje

Nieuwjaarsreceptie 2020 drukte in de hal

Nieuwjaarsreceptie 2020 zang