Nieuwsbericht Volop beleving in en om de haven van Steenbergen!

Gepubliceerd op: 12 juni 2019 08:20

Op zoek naar een gezellig uitje op Vaderdag? Kom dan naar het Waterpoortweekend! Zondag 16 juni is de Steenbergse haven – recreatieve poort– hiervan dé hotspot.

Vanuit de jachthaven kun je zowel met particuliere botenbezitters als met de rondvaartboot Merijntje Gijzen naar Fort Henricus varen, waar Natuurmonumenten rondleidingen verzorgt. Het oppervlakte reddingsteam van de brandweer geeft een reddingsdemonstratie in de haven en bij Bobla SUP & Surf kun je deze dag leren suppen (peddelen op een supboard).

Op het terras van Sardonos, op de havenpier (bij het havenkantoor), zit je goed voor een natje, een droogje – o.a. palingrokerij – en prettig in het gehoor liggende muziek van Deux Chevaux uit Dinteloord. Ook zijn enkele lokale kunstenaars van de partij en voor de kinderen is een springkussen om zich lekker uit te leven. Daarnaast zijn voor de kinderen speciale vouwbootjes beschikbaar en groeipapier voor iedereen (zolang de voorraad strekt).

Je kunt ook nog heel wat opsteken deze dag, in de kramen van Stichting Stadsarcheologie Steenbergen, Heemkundekring De Steenen Kamer,  Waterschap Brabantse Delta en de WBWL Explorer. Even verderop, in de Kaaistraat, is  bovendien koffie- en theemuseum De Klokgevel deze dag speciaal geopend.

Meer dan genoeg te zien, te doen en te beleven dus, voor jong en oud! www.waterpoortweekend.nl

Welkom in recreatieve poort Steenbergen