Nieuwsbericht Verkiezingsfestival naar binnen verplaatst

Gepubliceerd op: 13 maart 2018 16:40

Het Verkiezingsfestival van zaterdag 17 maart wordt in verband met de verwachte weersomstandigheden niet op de Markt gehouden, maar bij zaal De Joosse aan de Kaaistraat 12 in Steenbergen.

Het Verkiezingsfestival is de grote apotheose van de opkomstbevorderende maatregelen die onder de noemer Heel Steenbergen Stemt zijn georganiseerd om woensdag 21 maart zoveel mogelijk kiesgerechtigde inwoners naar te stembus te bewegen.

Dus wil de gemeente ook met het Verkiezingsfestival een zo groot mogelijk publiek bereiken, met name alle circa 1.200 jongeren die voor het eerst mogen gaan stemmen t.b.v. een nieuwe raad.

De gevoelstemperatuur van ver onder nul die voor zaterdag wordt voorspeld, nodigt niet uit om naar de Markt te komen. Vandaar de keuze om het Verkiezingsfestival naar binnen te verplaatsen.

Muziek en politiek

Gekozen is voor De Joosse omdat deze zaal zich ook in het uitgaanscentrum van Steenbergen bevindt en voldoende ruimte biedt om het Verkiezingsfestival ongewijzigd door te kunnen laten gaan.

Op het programma, dat om 14.00 uur begint en tot middernacht duurt, staan optredens van artiesten uit alle kernen van de gemeente: BenD'1 (De Heen), Zero Friction (Steenbergen), Jeepster (Kruisland), Still Alive (Nieuw-Vossemeer), Mathijs Pluijgers (Dinteloord), Marijn van Geel (Steenbergen) en dj JS (Welberg).

Tussen de muzikale bedrijven door, zijn er drie mini-debatten, waarbij de lijsttrekkers en het publiek met elkaar in discussie kunnen over stellingen die vooral gericht zijn op jongeren.

Stembustoer

De Stembustoer langs alle kernen die vooraf gaat aan het Verkiezingsfestival gaat onveranderdĀ  door en is van 9.30 tot 10.00 uur in Nieuw-Vossemeer (Schoolstraat 2), van 10.30 tot 11.00 uur in De Heen (Jachthaven Heensedijk), van 11.30 tot 12.00 uur in Dinteloord (Raadhuisplein), van 12.30 tot 13.00 uur in Kruisland (Markt) en van 13.30 tot 14.00 uur op de Welberg (De Vaert). De Stembustoer, met medewerking van alle partijen, eindigt van 14.00 tot 14.30 uur bij De Joosse, waar dan aansluitend het Verkiezingsfestival begint.

Voor nadere informatie: houd de Facebookpagina Gemeenteraad Steenbergen in de gaten.