gemeente Steenbergen | Uw pand of woning aanmelden voor het plaatsen van een AED?

Nieuwsbericht Uw pand of woning aanmelden voor het plaatsen van een AED?

Gepubliceerd op: 21 mei 2021 11:20

In 2021 worden in alle zes kernen van de gemeente Steenbergen, zowel in de kern zelf als in het buitengebied, 54 openbare AED's in beschermende kasten geplaatst. De AED's hangen buiten in een beschermende kast en zijn 24 uur per dag openbaar bereikbaar. Waar mogelijk worden bestaande AED-s in het netwerk opgenomen.

Wilt u uw pand of woning aanmelden voor het plaatsen van een AED?

Onderzoek wijst uit dat doordat er op zes minuten loopafstand een AED binnen handbereik is, dit mogelijk vier levens per jaar kan redden. Om de zes minuten te realiseren worden momenteel verspreid over de zes kernen de City AED's geplaatst. Bijvoorbeeld op gemeentelijke gebouwen of verenigingsgebouwen. Maar dit is niet voldoende. We zoeken ook andere panden om deze zes minuten te realiseren. Wilt u uw pand aanmelden voor een City AED? Via de pagina 'Heel Steenbergen Hartveilig' leest u meer informatie.