gemeente Steenbergen | Unieke kans voor Steenbergen bij opening landelijke Veteranendag

Nieuwsbericht Unieke kans voor Steenbergen bij opening landelijke Veteranendag

Gepubliceerd op: 17 juni 2022 14:05

Bij de openingsceremonie van de landelijke Veteranendag op zaterdag 25 juni is een bijzondere rol weggelegd voor Steenbergen. In het bijzijn van Zijne Majesteit de Koning wordt in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag een muzikaal-theatraal programma vertoond met persoonlijke verhalen van én over veteranen. Hiervoor zijn onlangs ook opnames gemaakt in Steenbergen, met speciale aandacht voor de anjerperkjes in het stadscentrum, die uitdrukking het respect en de waardering voor onze lokale veteranen.

De grote betrokkenheid van de gemeente Steenbergen bij de Stichting Veteranen Steenbergen (VeSt) blijkt ook uit de jaarlijkse, lokale veteranendag waarvoor burgemeester Van den Belt, mede vanuit zijn eigen achtergrond als veteraan, vijf jaar geleden het initiatief heeft genomen. Ter gelegenheid van dit eerste lustrum werd afgelopen mei in 't Cromwiel een zogeheten Anjerconcert gegeven door het Orkest Koninklijke Marechaussee. Daarbij reikte onze burgemeester aan de bestuursleden van VeSt een speciale herdenkingsmunt (veteran-coin) uit.

In de filmpresentatie van 25 juni komen de bestuursleden Attie Pot en Henri Stoffelen van VeSt en burgemeester Van den Belt, maar ook de Dinteloordse Ravelijn-leerlingen Zoë Metske en Mo Attal aan bod, die met elkaar het gesprek aangaan over oorlog, vrede en vrijheid. De Stichting Veteranen Steenbergen en 't Ravelijn sloegen tijdens de lokale veteranendag van vorig jaar de handen op succesvolle wijze ineen met "speeddates" tussen veteranen en leerlingen die op de school het keuzevak Geüniformeerde Dienstverlening volg(d)en.

Burgemeester Van den Belt krijgt in de openingsceremonie letterlijk even het podium aangeboden om een en ander nader toe te lichten. ,,Een unieke kans om Steenbergen landelijk onder de aandacht te brengen en te laten zien hoeveel waardering wij hier hebben voor onze veteranen."
De Steenbergse delegatie is aansluitend ook te gast bij een speciale vaandelceremonie op de Hofvijver en het defilé dat door Zijne Majesteit de Koning wordt afgenomen. Hieraan doen zo'n 3500 militairen en veteranen mee.

• De openingsceremonie wordt om 09:40 uur rechtstreeks uitgezonden via SLOS TV en TV West.
  • De NOS zendt het defilé live uit en vertoont in de loop van de dag beelden van de verschillende programma onderdelen.

Veteranen gem Stb