gemeente Steenbergen | Uitnodiging “kroegentocht” en jubileumboek voor Mark Rutte

Nieuwsbericht Uitnodiging “kroegentocht” en jubileumboek voor Mark Rutte

Gepubliceerd op: 13 januari 2022 08:40

Naar aanleiding van een brandbrief van Koninklijke Horeca Nederland Steenbergen over de nijpende corona-situatie heeft burgemeester Ruud van den Belt minister-president Mark Rutte uitgenodigd voor een "kroegentocht" om samen de horeca in de gemeente Steenbergen een warm hart onder de riem te steken.

,,Ik hoop van harte dat onze premier, zodra de omstandigheden dit weer toelaten, deze uitnodiging accepteert en een biertje komt drinken bij onze horeca-ondernemers", stelt de burgemeester. ,,Op die manier kan hij zelf zien hoe belangrijk de horeca en het midden- en kleinbedrijf zijn voor de leefbaarheid in onze gemeenschap."

Vitaliteit van de kernen

Op verzoek van KHN Steenbergen is Van den Belt meteen in de pen geklommen om het nieuwe kabinet te vragen mee te denken over maatregelen die de horeca de crisis uit helpen, voordat het misschien te laat is en ondernemers het hoofd niet meer boven water kunnen houden. Met alle risico's van dien voor de vitaliteit van de kernen, waarop de gemeente Steenbergen juist hoog inzet.

Leefbare balans

De burgemeester verwijst hierbij naar de hoge mate van solidariteit die de lokale gemeenschap tot nu toe steeds heeft getoond om de coronacrisis gezamenlijk het hoofd te bieden. Om het draagvlak te behouden is het volgens hem noodzakelijk dat naar oplossingen wordt gezocht, die leidt tot "een nieuwe, leefbare balans, passend bij de actuele situatie in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en de maatschappij".

Toekomstperspectief

Bij zijn brief heeft burgemeester Van den Belt de minister-president ook het Jubileumboek aangeboden, dat onlangs is verschenen ter gelegenheid van 750 jaar Steenbergen/25 jaar één gemeente. ,,Hieruit blijkt hoe onze inwoners in de loop der eeuwen uiteenlopende tegenslagen hebben overwonnen en dat de gemeente telkens weer tot bloei is gekomen. Onze toekomst ziet er positief uit, er liggen volop kansen voor economische ontwikkeling, maar dan moet het fundament wel intact kunnen blijven."