Nieuwsbericht Toekomstvisie gemeente Steenbergen in 2040

Gepubliceerd op: 06 januari 2020 21:00

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 6 januari presenteerden we met trots de visie op de toekomst van gemeente Steenbergen. Een visie die we afgelopen jaar samen met 900 inwoners, ondernemers en medewerkers uit maatschappelijke organisaties formuleerden.
De komende jaren willen zij gaan voor vier ambities:

• Kern gezond. Vijf dorpen en een stad met een hart.
  • Goede start. Goede start in het onderwijs, op de woningmarkt en voor ondernemende inwoners.
  • Groen kapitaal. 'Gemaakt in de gemeente Steenbergen' is hĂ©t keurmerk voor landbouwinnovaties en innovaties in de biobased economy.
  • Buiten gewoon genieten. Nieuwe natuur en prachtig landschap maken de gemeente Steenbergen tot een topbestemming.

Deze vier ambities staan niet los van elkaar maar versterken elkaar. Samen vormen zij een samenhangende visie op de toekomst van onze gemeente. Deze visie geeft inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners en de gemeente richting en de komende jaren maken we samen de toekomstvisie waar. Deze ambities zijn dan ook een uitnodiging aan iedereen in de gemeente om samen smaak te geven aan morgen.
U kunt de visie zien in de vorm van een filmpje en een boekje.

Gemeente Steenbergen geeft smaak aan morgen