Nieuwsbericht Terugblik op een geslaagde verkiezingsdag

Gepubliceerd op: 22 maart 2018 13:05

Trots en tevreden kan teruggekeken worden naar een geslaagde verkiezingsdag en verkiezingsavond. In een stampvolle raadzaal is de voorlopige uitslag bekend gemaakt van de gemeenteraadsverkiezingen. Er zijn 9693 geldige stemmen uitgebracht. Ten opzichte van de vorige gemeenteraadsverkiezingen zijn er bijna 1.400 meer stemmen uitgebracht. Een toename van 17%! Het opkomstpercentage was in totaal 47,46%.

Morgen wordt om 10 uur in een formele zitting van het hoofdstembureau de uitslag definitief vastgesteld. De uitslagen per stembureau zijn in te zien op het gemeentehuis. Op basis van de voorlopige uitslag zijn de zetels in de gemeenteraad voor de komende vier jaar als volgt verdeeld:

• GewoonLokaal: 6 zetels
  • Volkspartij: 5 zetels
  • VVD: 3 zetels
  • CDA: 2 zetels
  • D66: 2 zetels
  • PvdA: 1 zetel

Vaststelling uitslag

Volgende week woensdag zal tijdens een bijzondere raadsvergadering de uitslag door de (oude) raad worden vastgesteld. Ook wordt deze avond afscheid genomen van de oude raad. Op donderdag 29 maart wordt de nieuwe raad geïnstalleerd.

Referendum

Gisteren mochten we ook stemmen voor het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten. De uitslag hiervan is dat bijna 50% van de kiesgerechtigden heeft gestemd voor het referendum. Bij de deze verkiezing heeft 54,88% gestemd voor de nieuwe wet en 45,12% tegen.

Afbeelding uitslag verkiezingen