Nieuwsbericht Stichting Leergeld ondersteunt kinderen

Gepubliceerd op: 18 augustus 2020 07:50

Heeft u moeite om schoolspullen aan te schaffen, contributie voor de sportvereniging te betalen of een fiets te kopen voor uw kind(eren)?

Door de coronacrisis dreigt een grote groep mensen in de financiële problemen te raken. Onder hen ook veel gezinnen met kinderen. Stichting Leergeld is er ook voor deze gezinnen! Zij wil ervoor zorgen dat hun kinderen gewoon mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes. Zo ondersteunt de stichting, ouders met bijvoorbeeld de aanschaf van schoolspullen, een bijdrage voor een schoolreis, een computer of een fiets of met de contributie voor een sportvereniging. Herkent u zich in deze situatie of kent u een gezin die een steuntje in de rug kan gebruiken? Neem dan contact met Stichting Leergeld.

Op dit moment dreigt een grote groep gezinnen in financiële problemen te raken, waaronder ook veel gezinnen met kinderen waarvan de ouders werk(t)en als zelfstandigen, flex- of seizoenwerkers. Juist in deze tijd is het belangrijk dat deze kinderen kunnen ontspannen en meedoen met andere kinderen. Die ondersteuning biedt Leergeld. Veel van deze gezinnen kennen Stichting Leergeld nog niet óf beseffen niet dat ook zij in aanmerking kunnen komen voor ondersteuning!

Over Leergeld

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Via 108 lokale stichtingen biedt Stichting Leergeld kinderen uit minimagezinnen kansen. In 2019 konden dankzij Leergeld in heel Nederland 126.838 kinderen uit minimagezinnen onbezorgd meedoen. Stichting Leergeld De Brabantse Wal heeft vorig jaar ruim 900 kinderen, uit de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen ondersteund. Stichting Leergeld kan snel acteren als zich financiële nood aandient.

Zoek contact met Leergeld

Leergeld doet een oproep aan álle gezinnen met kinderen die kampen met geldgebrek, óók aan die gezinnen die nu door de Corona crisis financiële problemen kennen! Leergeld De Brabantse Wal roept ouders uit deze gezinnen uit de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen op om zich te melden voor ondersteuning. Dat kan via leergeld.brabantsewal@hotmail.com of via 0164-262192.

Logo Leergeld DBW 2020