gemeente Steenbergen | Speeddaten met veteranen in ’t R@velijn

Nieuwsbericht Speeddaten met veteranen in ’t R@velijn

Gepubliceerd op: 27 september 2021 15:30

Elkaar op een ontspannen manier ontmoeten, ervaringen delen en verbinding leggen met de samenleving. Dat is het doel van de lokale veteranendag in de gemeente Steenbergen. Op vrijdag 8 oktober is het weer zover. Speeddaten met leerlingen van 't R@velijn en de traditionele 'blauwe hap' staan die middag op het programma.

Burgemeester Ruud van den Belt - zelf veteraan - nam vier jaar geleden het initiatief voor de eerste lokale veteranendag. Dit was het begin van een succesvolle jaarlijkse bijeenkomst. Hij is er trots op dat de Stichting Veteranen Steenbergen de dag dit jaar voor het eerst helemaal zelf organiseert. "Het is mooi om te zien hoe goed deze stichting, met als voorzitter Attie Pot, zich inzet om verbinding te maken met de Steenbergse gemeenschap."

Vakkenpakket

Dat doet de Stichting Veteranen Steenbergen dit jaar door op 8 oktober te gaan speeddaten met scholieren van 't R@velijn die 'geüniformeerde dienstverlening' in hun vakkenpakket hebben. De jongeren krijgen daardoor alle gelegenheid om de veteranen het spreekwoordelijke hemd van het lijf te vragen. Huibert de Jonge, directeur van 't R@velijn, is blij dat de veteranen aandacht besteden aan de leerlingen en ontvangt de veteranen dan ook graag. Na het speeddaten volgt de zoals gebruikelijk de 'blauwe hap'. Dit is een nasi-maaltijd die tijdens veel veteranenbijeenkomsten wordt geserveerd.

Plezier

Oorspronkelijk was het plan om de veteranendag op te luisteren met een concert van het orkest van de Koninklijke Marechaussee. Daarbij zouden ook andere belangstellenden welkom zijn, maar dit optreden kan helaas niet doorgaan vanwege de onzekerheid die er lange tijd was over de dan geldende coronamaatregelen. "Jammer, maar gelukkig hebben we wel een heel mooi middagprogramma. Hopelijk is er volgend jaar meer mogelijk", zegt Attie Pot.
Burgemeester van Den Belt hoopt dat zoveel mogelijk veteranen uit de gemeente Steenbergen, net als hij zelf, op 8 oktober van de partij zijn.
Alle veteranen in de gemeente Steenbergen hebben een uitnodiging ontvangen voor de veteranendag. Zij kunnen zich aanmelden tot 1 oktober.