Nieuwsbericht Snelheidsdisplays in uw gemeente

Gepubliceerd op: 05 april 2018 13:30

Waarschijnlijk kent u ze wel: die borden langs de weg die laten zien hoe hard u rijdt. Soms geeft zo'n snelheidsdisplay het aantal kilometers per uur aan. Andere borden 'zeggen': "U rijdt te snel", of laten een smiley zien of een duimpje omhoog als u zich aan de maximumsnelheid houdt.snelheidsmeter

Wat doet een snelheidsdisplay?

Een snelheidsdisplay meet niet alleen de snelheid, maar heeft nóg een doel. Zo'n digitaal bord laat u even nadenken, even bewust stilstaan bij uw snelheid. Misschien had u helemaal niet door dat u net te hard reed?

Waarom hangt de gemeente een snelheidsdisplay op?

Dat doet de gemeente om de verkeersveiligheid te vergroten. Het idee is om weggebruikers te confronteren met hun eigen snelheid en weggedrag. De display roept actief op: pas je snelheid aan!

Verkeersveilig

Onderzoek toont aan dat te hard rijden ernstige verkeersongevallen veroorzaakt. Met het plaatsen van een snelheidsdisplay wil de gemeente het een stukje verkeersveiliger maken in de kernen. Voor een optimaal resultaat zal de gemeente de displays zoveel mogelijk ter hoogte van de entrees van de kernen plaatsen of op specifieke locaties.

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden

In de provincie Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat, en ook scholen gezamenlijk aan de verkeersveiligheid, onder het motto: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Samen stimuleren we Brabanders alert te zijn in het verkeer en zich te houden aan de snelheid. Dat is hard nodig, want in 90% van de gevallen komt een ongeluk door menselijk gedrag; niet opletten, te hard rijden. Daar kun je dus zelf wat aan doen!

Informatie over de campagne kun je vinden op www.nulverkeersdodenbrabant.nl.