Nieuwsbericht Slecht weer op komst. Gemeente extra bereikbaar

Gepubliceerd op: 29 mei 2018 15:15

Het KNMI waarschuwt voor forse onweersbuien die vanmiddag over onze gemeente kunnen trekken. Mocht er sprake zijn van acuut gevaar voor mens en/of dier, bel dan de brandweer via 112. Bij schade aan de openbare ruimte, belt u de gemeente. Tot 17 uur zijn wij bereikbaar via 14 0167. Na 17 uur zijn wij bereikbaar op de calamiteitenlijn, 06-51551197.

Wanneer de gemeente bellen?

U kunt de gemeente bellen voor schade aan de openbare ruimte. Denkt u hierbij aan een omgevallen boom in de berm of wanneer de boom niet in de openbare ruimte ligt. Bij wateroverlast kun je hier losliggende putdeksels of verstopte rioleringen en afwateringen in de openbare ruimte melden.

Wanneer 112 bellen?

U belt 112 bij een acuut gevaar voor mens of dier. Denkt u hierbij aan instortingsgevaar, losgeraakte dakpannen of gevelplaten of een boom die dreigt om te vallen.

Geen acuut gevaar, onderneem zelf actie

Is er geen acuut gevaar en schade aan uw woning of bedrijf, onderneem dan zelf actie of bel een gespecialiseerd bedrijf. Eventuele schade kunt u verhalen bij uw verzekering. Wanneer er bijvoorbeeld een boom in uw eigen tuin is omgevallen. Heeft u wateroverlast? Schakel gas en elektra uit, maak de ruimte droog en bel waar nodig een specialist.

Overige vragen?

Vragen over evenementen, sporten of wandelvierdaagsen? Neem contact op met de betreffende organisatie of vereniging.