Nieuwsbericht Scholen van gemeente Steenbergen herdenken Gibson en Warwick

Gepubliceerd op: 18 september 2019 09:50

Donderdag 19 september nemen alle scholen in onze gemeente deel aan de vrijheids-estafette. Op deze manier herdenken we samen dat de piloten Gibson en Warwick 75 jaar geleden zijn omgekomen toen hun vliegtuig bij Steenbergen neerstortte.

Vrijheid doorgeven

We geven onze vrijheid symbolisch door, waar we met een historische legertruck van school naar school trekken. Dit doen we door middel van een aantal handelingen op iedere school. Zo zingen we o.a. op iedere school bij aankomst van de legertruck het lied 'Vrij', wordt er een verhaal voorgelezen over vrijheid en worden er kleine restanten van het neergestorte vliegtuig overgedragen aan de leerlingen.

Tijdscapsule

Iedere school heeft een eigen verhaal over wat vrijheid voor hen betekent om toe te voegen aan de tijdscapsule. De bijdrage van iedere school wordt in deze tijdscapsule gedaan en vanuit de laatste school wordt de tijdscapsule naar het oorlogsmonument in Dinteloord gebracht. Deze wordt hier in ontvangst genomen door wethouder Esther Prent en bewaard tot 26 oktober. Op die dag vertrekt er een toertocht met historische voertuigen van Dinteloord naar het oorlogsmonument in Steenbergen, waar de kinderen de capsule mogen begraven.  Deze tijdscapsule zal weer opgegraven worden over 25 jaar, wanneer we de 100 jarige bevrijding vieren.

School/locatie Aankomst/begin programma Vertrek
Merijntje (Nieuw-Vossemeer) 9.00 uur 9.25 uur vertrek naar Maria Regina
Maria Regina (Steenbergen) 9.50 uur 10.15 uur vertrek naar Nieuwe Veste
Nieuwe Veste (Steenbergen 10.25 uur 10.50 uur vertrek naar Gummarus
Gummarusschool (Steenbergen) 10.55 uur 11.20 uur vertrek naar Pius X
Pius X (Welberg) 11.30 uur 11.55 vertrek naar picknickplek
Picknick op historische locatie Met de kinderen van Pius X Vertrek naar Zonneberg
Zonneberg (Kruisland) 13.00 uur 13.25 uur vertrek naar Gr. V Pr.
Groen v Prinsterer (Dinteloord) 13.50 uur 14.15 uur vertrek naar Regenboog
De Regenboog (Dinteloord) 14.20 uur 14.45 uur vertrek naar Petrus en Paulus