gemeente Steenbergen | Rijbewijs verlengen? Dat kan voortaan ook online!

Nieuwsbericht Rijbewijs verlengen? Dat kan voortaan ook online!

Gepubliceerd op: 27 september 2022 16:00

Sinds kort kunnen inwoners van gemeente Steenbergen hun rijbewijs online verlengen. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen op afspraak ophalen in het gemeentehuis.Online uw rijbewijs verlengen bij de gemeente Steenbergen

Online aanvragen mogelijk voor verlenging of uitbreiding

Online aanvragen is mogelijk voor verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis komen.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Hiervoor heeft u de DigiD-app met ID-check nodig. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen in het gemeentehuis. Hiervoor maakt u een afspraak via www.gemeente-steenbergen.nl.

Maak uw pasfoto bij een erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer van RDW. In onze gemeente kunt u voor geschikte pasfoto's terecht bij Primera de Gilles in Steenbergen of bij de fotocabine van Tankstation BP Dinteloord. U kunt ook terecht bij de fotocabine in het gemeentehuis of bij een erkende fotograaf in een andere plaats.

Meer informatie

Meer informatie over het online verlengen van uw rijbewijs vindt u op www.rdw.nl/rijbewijsverlengen.