gemeente Steenbergen | Ridderorde voor "muzikale duizendpoot" Rob Sloekers

Nieuwsbericht Ridderorde voor "muzikale duizendpoot" Rob Sloekers

Gepubliceerd op: 15 december 2021 17:40

Voor Steenbergenaar Rob Sloekers was het ongetwijfeld een grote verrassing zijn dat hij op woensdag 15 december werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ritmeester Sloekers werd die middag voor een afspraak met de Stichting Veteranen Steenbergen naar het gemeentehuis "gelokt", om van gedachten te wisselen over een militair concert tijdens de lokale Veteranendag van 2022. Een onderwerp waar de senior accountmanager militaire muziek van de Koninklijke Landmacht alles van weet...

Sloekers staat – letterlijk en figuurlijk – te boek als een toonaangevende muzikale duizendpoot. Hij is als projectmanager werkzaam voor de Staf Militaire Muziek. Vanuit die hoedanigheid vervult hij, als producent en muziek/beeldregisseur, onder meer een cruciale rol in de organisatie van de Nederlandse Veteranendag, galaconcerten (met bekende artiesten) voor verschillende goede doelen zoals de Stichting Hulphond, en (herdenkings)concerten voor o.a. de NAVO, het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45) en voor de slachtoffers en nabestaanden van de Herculesramp.

Rob Sloekers

Grenzeloze ambitie

Hij verstaat de kunst om zowel de muzikanten met wie hij werkt als het publiek waarvoor zij optreden te raken met een verhaal. 'Met zijn krachtige intuïtie en zijn grenzeloze ambitie wil hij altijd het uiterste bereiken om de betreffende boodschap over te brengen", aldus mensen die hem beroepshalve kennen. Zij waarderen hem zeer om de wijze waarop hij de Krijgsmacht, vanuit zijn passie en professie, naar buiten toe profileert.
Zijn veelzijdige, maar ook veeleisende baan, weet hij nota bene "moeiteloos" te combineren met een grote maatschappelijke inzet. Zo is hij momenteel dirigent bij Harmonie Nederland en Oranje in Rucphen, fanfareorkest Concordia in Krimpen aan den IJssel en bij de concertharmonie van Muziekvereniging Roosendaal, waarvoor hij zich bovendien nadrukkelijk inzette ten bate van het openluchtspektakel "KIJK ons... Roosendaal, het verhaal van Sara" bij de viering van 750 jaar Roosendaal in 2018.

Bevlogen en betrokken

In zijn ruim 25-jarige loopbaan als dirigent wist hij met verschillende muziekgezelschappen meerdere successen en promoties te bereiken bij concoursen. Uit deze kringen komen typeringen als "een bevlogen en betrokken verenigingsmens die als professional streeft naar perfectie, zonder hierbij de inzet van en het werken met amateurmuzikanten uit het oog te verliezen". En: "Wat Rob als mens kenmerkt is zijn oprechte belangstelling in andere mensen. Een 'mensen-mens' zogezegd. Met aandacht voor het welzijn, de privé-omstandigheden die soms een rol spelen of bijvoorbeeld gezondheidsproblemen van leden of hun belangrijke naasten die van invloed zijn op aanwezigheid, inzet en prestatie".
Verder is hij ook nog actief voor het Prins Claus Conservatorium.

Rob sloekers

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Het mag geen verbazing wekken dat iemand met zo'n enorme staat van dienst en zo'n gedrevenheid op veel steunbetuigingen kan rekenen. De voordracht van deze Koninklijke onderscheiding wordt dan ook breed onderschreven, zowel door relaties uit zijn werkkring als het muzikale verenigingsleven.

Rob Sloekers (1970) is getrouwd met Astrid. Zij hebben twee zoons, Wouter en Jochem.

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd hem te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau (met zwaarden, dit in verband met zijn militaire functie).
De uitreiking, door burgemeester Ruud van den Belt, vond plaats op woensdag 15 december in de raadszaal van het gemeentehuis.

Rob Sloekers 2