Nieuwsbericht Parkeeronderzoek Dinteloord

Gepubliceerd op: 21 juni 2019 10:25

Van dinsdag 25 t/m zaterdag 29 juni voert de gemeente Steenbergen een parkeeronderzoek uit in Dinteloord. U kunt dus op straat waarnemers van het bedrijf DataCount tegen komen, die op verschillende momenten tellingen gaan uitvoeren. Ze gebruiken daarvoor een app op een mobiele telefoon of tablet. Daarmee brengen ze in kaart hoe veel parkeerplaatsen er zijn, hoe vaak ze bezet zijn en hoe lang auto's geparkeerd staan.

afbeelding parkeeronderzoek

Onderzoek

Het onderzoek is gericht op het gebruik van de openbare parkeervoorzieningen. Zo krijgen we inzicht in de parkeersituatie in Dinteloord: is er voldoende parkeercapaciteit, zijn parkeerders bewoners, bezoekers of werknemers en wat is de parkeerduur.

De waarnemers brengen nauwkeurig in kaart wat de parkeercapaciteit in Dinteloord is. Op basis van de capaciteit wordt ook een bezettingsmeting gedaan, waarbij geregistreerd wordt hoe lang auto's geparkeerd staan.

Medewerkers

De medewerkers zijn genoemde dagen aanwezig in Dinteloord, op willekeurige momenten van de dag. De kans is groot dat  u ze tegen komt. Ze kunnen zich legitimeren en zijn herkenbaar. De veldwerkers schrijven geen bekeuringen uit en nemen alleen de situatie op. Ze hebben geen invloed op toekomstige plannen.

Informatie

Als u nog vragen hebt over het onderzoek, dan kunt u contact opnemen met beleidsmedewerker Verkeer: Wouter Jorritsma via 140167 of per e-mail: w.jorritsma@gemeente-steenbergen.nl