gemeente Steenbergen | Papieren Gezondheidsverklaring voor rijbewijs en groot rijbewijs (<75 jaar) niet meer verkrijgbaar via gemeenten

Nieuwsbericht Papieren Gezondheidsverklaring voor rijbewijs en groot rijbewijs (<75 jaar) niet meer verkrijgbaar via gemeenten

Gepubliceerd op: 06 december 2021 11:10

Met de Gezondheidsverklaring beoordeelt het CBR of u gezond genoeg bent om een rijbewijs te halen of te verlengen.
Vanaf 1 januari 2022 is het niet meer mogelijk om bij de gemeente Steenbergen een Gezondheidsverklaring voor het rijbewijs of groot rijbewijs te halen voor inwoners jonger dan 75 jaar. Deze worden niet meer aan gemeenten geleverd en kunnen daarom niet meer verstrekt worden.

Heeft u een Gezondheidsverklaring nodig?

Dan kunt u deze online invullen via Mijn CBR (mijn.cbr.nl). Het voordeel van digitaal indienen is dat het sneller gaat dan de papieren aanvraag. Daarnaast kunt u status van de aanvraag eenvoudig op elk moment bekijken.

Bent u niet in de gelegenheid om de Gezondheidsverklaring digitaal in te vullen? Dan zijn er een aantal bestelmogelijkheden om alsnog een Gezondheidsverklaring op papier te bestellen:

• voor alle rijbewijzen: via de webshop van het CBR (pgv.cbr.nl). Dit kan zonder DigiD;
  • voor alle rijbewijzen: op de CBR-examenlocaties (Amsterdam, Rijswijk, Eindhoven en Arnhem);
  • voor groot rijbewijs: via een aantal Arbodiensten en werkgevers;
  • voor rijbewijs special needs, BTS en mensen in het revalidatietraject: via revalidatiecentra.
  • voor alle rijbewijzen: een beperkte voorraad bij de gemeente Steenbergen (op=op).

De Gezondheidsverklaring voor rijbewijshouders ouder dan 75 jaar blijft na 1 januari 2022 wel verkrijgbaar bij de gemeente.
Kijk voor meer informatie op www.cbr.nl/gezondheidsverklaring.