Nieuwsbericht Oproep inwoners Steenbergen Noord aan mede-inwoners: Meld je aan voor de VeiligeBuurtapp

Gepubliceerd op: 19 maart 2018 11:55

Een aantal inwoners van Steenbergen Noord hebben de handen in elkaar geslagen om hun buurt veiliger te maken. De initiatiefnemers roepen hun buurtbewoners op zich aan te melden voor de app VeiligeBuurt. Via deze app kunnen buren elkaar op de hoogte houden van zaken die spelen in de buurt, zonder inbreuk te doen op de privacy van de deelnemers. Er kan meer bereikt worden wanneer veel buurtbewoners meedoen. Daarom roepen de initiatiefnemers hun buren op zich aan te melden voor de VeiligeBuurtapp.

VeiligeBuurtapp

De VeiligeBuurtapp is verkrijgbaar voor Apple, Android en Windows. Na het downloaden kunnen inwoners zich aansluiten bij hun eigen buurt en eigen straat. In deze app wordt geen gebruik gemaakt van telefoonnummers. De initiatiefnemers vragen deelnemers eenmalig hun adres te noemen in de algemene chat, zodat ze de aanmeldingen kunnen doorgeven aan de gemeente. Bij voldoende animo kan een buurtpreventieteam worden opgericht. In Steenbergen Zuid is de overlast en het aantal inbraken al drastisch afgenomen na de komst van het buurtpreventieteam.

Steun van de gemeente Steenbergen en politie

Gemeente Steenbergen en politie steunen dit burgerinitiatief. De gemeente plaatst binnenkort enkele BuurtPreventie-borden in de straten waar veel inwoners zich hebben aangemeld voor de VeiligeBuurtapp.

Kijk voor meer informatie over de VeiligeBuurtapp op https://veiligebuurt.nl/