gemeente Steenbergen | Oproep aan de ministers van Landbouw, Natuur, Stikstof en Voedselkwaliteit

Nieuwsbericht Oproep aan de ministers van Landbouw, Natuur, Stikstof en Voedselkwaliteit

Gepubliceerd op: 07 juli 2022 16:35

Naar aanleiding van het actie-pamflet dat de ZLTO afdeling Steenbergen/Bergen op Zoom-Noord afgelopen donderdag heeft aangeboden aan plaatsvervangend raadsvoorzitter Jeroen Weerdenburg, heeft burgemeester Ruud van den Belt op woensdag 6 juli een oproep gedaan aan de ministers van Landbouw, Natuur, Stikstof en Voedselkwaliteit.
Namens het gehele college en de voltallige gemeenteraad vraagt de burgemeester de beide ministers om de agrarische sector een perspectief te bieden waaraan zij zich weer kan optrekken, zonder voorbij te gaan aan de noodzakelijkheid van een gezond leefklimaat.

Steenbergen is van oudsher een agrarische gemeente en de sector is ook van wezenlijk belang in de toekomstambities van de gemeente, met name waar het gaat om de groei van de circulaire economie. Tegelijkertijd biedt de (waterrijke) natuur de gemeente belangrijke kansen om zich verder te ontwikkelen. Om het een naast het ander te kunnen laten voortbestaan, is vooral ook het behoud van de saamhorigheid en de betrokkenheid in de samenleving een eerste vereiste, zo schrijft het gemeentebestuur verder aan de beide verantwoordelijke ministers.

• Bekijk de brief richting de ministers van Landbouw, Natuur, Stikstof en Voedselkwaliteit onder het kopje 'downloads'.