gemeente Steenbergen | Opening Open Monumentendag in Kruisland

Nieuwsbericht Opening Open Monumentendag in Kruisland

Gepubliceerd op: 07 september 2021 10:45

Er is een nieuwe monumentenroute in Kruisland beschikbaar. Het eerste exemplaar wordt op 11 september door wethouder Baartmans overhandigd aan de dorpsraad van Kruisland. Hiermee geeft zij ook het startschot voor de Open Monumentendag. Ter ere van deze dag, vuurt de nieuwe Saluut Batterij Steenbergen een schot af met een 17-eeuws kanon.

De dorpsraad van Kruisland heeft ter ere van de Open Monumentendag een fietstocht uitgezet van 17 km langs de belangrijkste monumenten in en rondom het dorp. De fietsroute is voor iedereen gratis verkrijgbaar bij museum De Holle Roffel, café De Commerce in Kruisland en het VVV-kantoor in Steenbergen. Op 11 september staan langs de fietsroute gidsen om uitleg te geven bij belangrijkste monumenten.

Opening Open Monumentendag

De opening vindt plaats om 11.00 uur in museum De Holle Roffel in Kruisland. Vanwege corona is dit alleen voor genodigden. Vanaf 11.30 uur is iedereen welkom om een exemplaar van de fietsroute af te halen voor een tocht langs de monumenten.

Saluut Batterij

Op de hoek van de Stoofweg en Holderbergsedijk presenteert de nieuwe Saluut Batterij Steenbergen zich voor het eerst aan het publiek. Het is een groep inwoners van Steenbergen die het militaire leven uit de 17e eeuw wil laten zien met kleding en wapens uit die tijd. Om 12.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur vuren zij een kanonschot af.

Cultuurmaand September

Open Monumentendag is onderdeel van de Cultuurmaand September (CuSt) in de gemeente Steenbergen. Zie voor het complete programma www.cultuursteenbergen.nl.